CSM ia masuri dupa ce Basescu a spus ca un jurnalist controleaza procurori

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 15:06
2461 citiri
CSM ia masuri dupa ce Basescu a spus ca un jurnalist controleaza procurori
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marti, sa sesizeze Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu conform carora un jurnalist important controleaza deciziile unor procurori.

"Noi transmitem Inspectiei Judiciare. Ei vor verifica toate aspectele. Problema este ca nu este un actor politic aici. Este presedintele Romaniei. Presedintele Romaniei, conform Constitutiei, trebuie sa aiba calitate de mediator, el trebuie sa fie in afara jocului politic", au fost replicile in sedinta CSM, informeaza Digi24.

Inspectia Judiciara va trebui sa cerceteze daca declaratiile presedintelui sunt adevarate sau seful statului a incercat sa influenteze justitia.

Prezent intr-o emisiune la postul B1TV in data de 9 septembrie, presedintele Traian Basescu a semnalat posibile decizii luate de procurori sub controlul unui "ziarist important".

"Cazul Voiculescu este parte a sistemului ingenuncheat. Banii de la Crescent transferati, facut un trust media, care este utilizat impotriva statului fara menajamente. Institutiile care n-au fost obediente Varanului au fost pulverizate pur si simplu, fie ca a fost vorba de DNA, de Inalta Curte, de DIICOT, de presedintie, de SRI de multe ori. Deci, acesta este sistemul, reminiscentele vechi care s-au transferat, sa stiti, si generatiei noi si s-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important. Nu, nu voi merge mai departe", a declarat Traian Basescu in cadrul emisiunii, refuzand sa dea detalii.

A doua zi, judecatorul Horatius Dumbrava, membru CSM, a propus sesizarea Inspectiei Judiciare.

Un membru CSM cere sesizarea Inspectiei Judiciare privind declaratiile lui Basescu

"In masura in care se dovedesc a fi reale afirmatiile presedintelui Romaniei, evident, se impune fie sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie in ce priveste presupusii procurori care au actionat la comanda unui ziarist, fie declansarea cercetarii disciplinare fata de acesti procurori.

Ori, daca nu sunt reale afirmatiile domnului presedinte, Inspectia Judiciara sa intocmeasca un raport privind aducerea atingerii independentei justitiei, a sistemului de justitie reprezentat de parchete si procurori prin Ministerul Public", se arata in solicitarea transmisa miercuri de Dumbrava membrilor CSM.

Horatius Dumbrava a sustinut ca Inspectia Judiciara trebuie sa verifice daca au existat astfel de situatii si, implicit, realitatea celor afirmate de presedinte, sa identifice cine sunt procurorii implicati, care sunt aceste decizii, despre care "ziarist important" este vorba.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#CSM Basescu jurnalist controleaza procurori, #CSM Basescu Inspectia Judiciara procurori , #CSM
Comentarii
Poza P.S.D.Erie
P.S.D.Erie
rank 5
Toarasi, vreau sa vaduc aminte cuvintele marelui nostru inaintas si