Ziare.com

CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 22:06

   

CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie
Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza intr-un comunicat de presa ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa, cea care a hotarat arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, lucreaza la Tribunalul Arges incepand din 2004 si ca a asigurat, joi, serviciul de permanenta conform unei programari facute in urma cu doua luni.

Conform comunicatului citat, CSM doreste sa elimine astfel speculatiile si interpretarile bazate pe necunoasterea informatiilor reale. Precizarea este facuta in contextul in care in presa s-au lansat zvonuri potrivit carora judecatoarea Neacsa ar fi fost anterior procuror DNA sau ca aceasta ar fi fost detasata special de la Bucuresti pentru a judeca, joi, cazul Nicolescu, informatii preluate inclusiv de liderul PSD, Victor Ponta.

Din evidentele oficiale ale CSM reiese ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa a fost in perioada 01.10.1999-30.06.2000 - auditor la Institutul National al Magistraturii, apoi in perioada 15.08.2000-07.05.2002 - judecator stagiar la Judecatoria Constanta, in 07.05.2002 a fost numita judecator inamovibil la Judecatoria Medgidia, jud. Constanta, iar in 01.09.2004 a fost promovata si transferata la Tribunalul Arges.

"Potrivit Regulamentului de Ordine Interioara al Instantelor Judecatoresti, planificarea permanentelor se aproba prin Hotarare a Colegiului de Conducere. In acest sens, doamna judecator Neacsa a efectuat, la data de 27.01.2011, serviciul de permanenta, asa cum rezulta din Hotararea de Colegiu nr. 28 / 29.11.2010 a Tribunalului Arges, Tribunalul Arges a comunicat ca aprobarea planificarii permanentelor de catre Colegiul de Conducere de la aceasta instanta se face in orizontul a cate doua luni", se mai precizeaza in comunicatul CSM.

Documentul este semnat de presedintele CSM, judecatorul Horatius Dumbrava, si trage un semnal de alarma asupra faptului ca "astfel de dezbateri publice bazate pe date si informatii eronate sunt de natura sa afecteze un act de justitie independent si impartial".

De altfel, si presedintele tribunalului Arges, magistratul Tomescu, a declarat pentru Jurnalul National ca "judecatoarea Mihaela Neacsa nu este detasata, este judecatoare la Tribunalul Arges, la sectia penala, de 5-6 ani. (...)Noi intocmim serviciile de permanenta cu magistratii care trebuie sa asigure permanenta la instanta si le facem cunoscute autoritatilor care au competenta de a veni cu propuneri de arestare preventiva. Programarea judecatorilor pentru serviciile de permanenta se face pe o perioada indelungata, de cateva luni".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1885 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cate ACTIUNII DISCIPLINARE ale magstratilor din tara au fost solutionate conform art.97-98 din legea nr 303/2004???

Chiar asa de TAMPITI ne credeti...
Daca JUSTITIA FUNCTIONA acum nu mai ROMANIA nu mai era unde este...
Tot JUSTITIA a aprobat ca ROMANIA sa fie condusa de un INTERLOP SECRIST - in baza voturilor CADAVRELOR...
Taceai FILOZOF ramaneai...fugi dupa functii?? Nu aveti purtator de cuvant...

 

Kietroiule

sincer vino la Constanta sa-i faci teava Pastaii, daca tot iti place, o sa te faca si lingau in fund, ca are hazna media Tembelegraf&TembeleNeptun

@ Kiatra de neamt !.

Comunicatul de presa al CSM este transmis de d.l Dumbrava. La CSM nu este post de purtator de cuvant,acolo nu sunt hahalere de partid ca la PNL-PC,PSD.

SI PROGRAMARILE ARESARILOR SE FCE CU O PROGRAMRE PREALABILA ?

lA ACEASTA PROBLEMA CE PARERE ARE CSM ?

 

De unde deduci asta ?

Ti-a soptit ceva Nastase sau Poanta-Toanta la ureche ?.

Ce sa latre si pzdeii, paneleii si pecereii

s-a stabilit clar, de cate ori pica cate un hot rosu, de drept comun, incepe shoul, executie politica, procurorii comunisti de DNA, etc., etc., dar, dar poate au programat arestarea, si mitingul de deunazi, implicit, astfel incat sa fie dna Neacsa de serviciu, buey pzdeilor voi credeti macar 10 la suta din ce aruncati pe sticla, chiar daca stiti ca 100 la suta sunt minciuni

 

Nevoia de a corecta punct cu punct inexactitatile care polueaza dezbaterea publica

Admitand ca afirmatiile CSM se confirma, cineva ar trebui sa traga concluziile cu privire la (in)competenta celor care au furnizat informatiile eronate referitoare la dna. Neacsu.

 

Ponta primeste este ,din nou,pus la punct

De data asta de la CSM,institutie care nu poate fi suspectata de pro-PDL-ism,fiind imapanata cu agenti ai PSD-PNL.Ar trebui declansata o actiune penala contra lui Ponta si Crinel pentru obstructia actului de justitie.Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor