CSM prelungeste mandatul adjunctului lui Licu. Parchetul Militar e la un pas sa ramana fara sefi

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 16:45
7340 citiri
CSM prelungeste mandatul adjunctului lui Licu. Parchetul Militar e la un pas sa ramana fara sefi
Foto: Arhiva MAE

Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit joi delegarea lui Horatiu Radu in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului General. Magistratul a fost delegat pentru prima oara in aceasta functie pe 11 iunie, pe o perioada de 6 luni.

Sectia pentru procurori a prelungit mandatele mai multor procurori pe functii de conducere. In cazul altora, propunerile au fost respinse.

Astfel, CSM a respins delegarea pe o perioada de inca 6 luni a sefilor Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, Gheorghe Cosneanu si Ion Alexandru. Mandatul acestora in functiile de conducere expira pe 4 ianuarie 2020.

A fost respinsa si propunerea de delegare in functia de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia a procurorului Ilie Narita. Mandatul lui Marita in functia de conducere expira pe 1 ianuarie 2020.

In aceasta perioada urmeaza sa expire delegarile in functie pentru mai multi procurori de rang inalt, cum ar fi cea de procuror general interimar, functie ocupata de Bogdan Licu, sau cea de procuror sef adjunct la DIICOT, post ocupat de Oana Schmidt Haineala.

Pe ordinea de zi de joi a Sectiei pentru procurori din CSM erau mai multe delegari in functii de conducere, atat de la DNA, cat si in Parchetul General, printre cele mai importante sunt cele de procurori sefi ai Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA, functii ocupate de Marius Bulancea si Paul Dumitriu.

Iata lista completa a delegarilor pentru functile de conducere pe site-ul CSM.

Delegarile in aceste pozitii au loc in acelasi timp in care ministrul Catalin Predoiu a demarat procedura de selectie pentru procurorii-sefi la Parchetul General, DNA si DIICOT, institutii cheie in Justitie, care sunt conduse la acest moment de interimari.

Cine este Razvan Horatiu Radu

Razvan Horatiu Radu a fost agentul guvernamental al Romaniei pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene timp de 11 ani, pana a fost demis, anul trecut, de premierul Viorica Dancila.

El este magistrat de cariera si a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat in cadrul MAE, agent guvernamental al Romaniei pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. In 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justitie a UE si la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Horatiu Radu a urmat cursurile Institutului National al Magistraturii (2001-2003), dupa care a fost numit procuror. Din anul 2006, a detinut, in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, functia de sef al Serviciului de Integrare Europeana si Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene si Relatii Internationale), indeplinind aceasta functie pana la numirea sa la MAE.

I.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Horatiu Radu prelungire delegale CSM , #CSM