CSM se solidarizeaza cu seful DNA si reclama Antena 3 la CNA (Video)

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 13:38
3762 citiri
CSM se solidarizeaza cu seful DNA si reclama Antena 3 la CNA (Video)
Foto: Arhiva

Plenul CSM a adoptat, miercuri, raportul Inspectiei Judiciare in care se arata ca declaratiile lui Bercea Mondial au afectat justitia si reputatia unor magistrati si a decis sa sesizeze CNA cu privire la modul in care a fost tratat acest subiect la Antena 3.

Plenul CSM a discutat raportul Inspectiei Judiciare cu privire la acuzatiile lansate din duba Politiei de Bercea Mondial in data de 19 iunie si a concluzionat ca declaratiile au fost defaimatoare la adresa procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si a presedintelui ICCJ, Livia Stanciu, si au afectat independenta justitiei, informeaza Realitatea TV.

Totodata, CSM a decis sa sesizeze Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu privire la modul in care au fost preluate si dezbatute declaratiile lui Bercea Mondial in emisiunile Antenei 3, cerand ca ele sa fie analizate.

Judecatorul Horatius Dumbrava a declarat la finalul sedintei plenului CSM ca CNA "trebuie sa se pronunte pentru ca lucrurile sunt foarte grave".

"Nu sunt afectate doua persoane, sunt afectate doua institutii: DNA si Inalta Curte", a explicat fostul presedinte al CSM.

Intrebat de jurnalisti daca a mai fost sesizat CNA si ce raspunsuri s-au primit, Horatius Dumbrava a confirmat, dar a precizat ca "in ultima vreme nu am mai primit rezultate de la CNA".

"Nu stiu de ce, intrebati-i pe ei", le-a mai raspuns acesta jurnalistilor, amintind ca a fost sesizat CNA in cazul procurorului de la Constanta care l-a anchetat pe Nicusor Constantinescu si care a fost defaimat tot la Antena 3, dar pana acum nu s-a primit niciun rezultat.

Procurorul-sef al DNA a sesizat CNA

Este a doua sesizare depusa la CNA pe acest subiect, dupa cea din 25 iunie, semnata de Laura Codruta Kovesi, cu privire la o editie a emisiunii "Sinteza Zilei" in care au fost facute mai multe afirmatii mincinoase legate de viata sa personala.

Procurorul sef al DNA a reclamat CNA faptul ca "nu au fost prezentate in mod corect mai multe fapte, nu a fost verificat contextul imprejurarilor despre care s-au facut afirmatii si nu a fost prezentat impartial si cu buna credinta niciunul dintre aspectele privitoare la temele emisiunii".

Kovesi a dat in judecata Antena 3 si mai multi jurnalisti - Cati bani cere

"Asa zisul material jurnalistic prezentat in cadrul emisiunii s-a grevat, de fapt, pe urmarirea in locuri publice a procurorului sef al DNA, cu unic scop de a surprinde imagini care apoi au fost prezentate trunchiat, pentru a putea sustine denigrarea sub toate modalitatile si pentru a-i fi stirbita autoritatea, prin afirmatii mincinoase.

De altfel, prezentarea ca fiind conspirativa a unei intalniri pe strada dintre doua persoane, indiferent ca sunt sau nu sunt fosti colegi, prieteni sau nu, reprezinta o forma de abuz, incompatibil cu libertatea de exprimare, libertatea de informare.

In acest context s-a solicitat ca in cadrul verificarilor efectuate, sa se constate ca afirmatiile formulate in cadrul emisiunii sunt total mincinoase si contin elemente de natura sa aduca grave atingeri reputatiei profesionale si impartialitatii cu care procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie isi exercita atributiile de conducator si reprezentant al acestei institutii", se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi timp, Kovesi a dat in judecata postul citat si mai multi jurnalisti, anuntand ca suma ceruta ca daune morale va fi donata.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM sesizat CNA Kovesi, #CSM reputatie Kovesi Antena3, #CSM sesizat CNA Antena3 , #CSM