Ziare.com

Demisia procurorului George Balan, anchetat de DNA, discutata joi de CSM

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 09:37

   

Demisia procurorului George Balan, anchetat de DNA, discutata joi de CSM
Demisia din functia de procuror a lui George Balan, anchetat de Directia Nationala Anticoruptie, va fi discutata joi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi a sedintei CSM se afla referatul Directiei resurse umane privind cererea de eliberare din functia de procuror prin demisie formulata de George Balan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, in prezent suspendat din functie ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa.

In 19 octombrie, Sectia pentru procurori a CSM a decis suspendarea lui George Balan din functia de procuror, ca efect al punerii in miscare a actiunii penale in cazul sau de catre Directia Nationala Anticoruptie.

"In sedinta de vineri, Sectia pentru procurori a CSM, in temeiul art. 62 alin. 2 lit. a din Legea 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a hotarat suspendarea din functia de procuror a lui George Balan - de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul George Balan a demisionat din magistratura - cine ii ia locul

Decizia a fost luata ca urmare a punerii in miscare, prin ordonanta din 19 octombrie a.c, a actiunii penale impotriva acestuia de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Structura Centrala", informa, la acea data, CSM intr-un comunicat.

Sursa citata sublinia ca actiunea a fost pusa in miscare pentru infractiunile de complicitate la savarsirea infractiunii de folosire de informatii nedestinate publicitatii si de asociere pentru savarsirea infractiunii de folosire de informatii nedestinate publicitatii.

Procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul lui George Balan si pentru asociere pentru savarsirea infractiunii de folosire de informatii nedestinate publicitatii.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor