Judecator CSM, atac la presa: Unii care se cred dumnezeii democratiei manipuleaza si dezinformeaza

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 10:12
3600 citiri
Judecator CSM, atac la presa: Unii care se cred dumnezeii democratiei manipuleaza si dezinformeaza
Foto: Facebook/ Cristi Danilet

Judecatorul CSM Cristi Danilet lanseaza un atac la trusturile de presa si la grupurile de interese despre care spune ca se rafuiesc in mass-media din Romania.

"Sunt unii jurnalisti adevarati pe care ii stiu de ani de zile. Le-am dat interviuri, le-am explicat legi si hotarari, le-am dat informatii corecte din sursa asumata. Intotdeauna am raspuns cu placere unei colaborari sincere si o voi face mai departe.

Le-am urmarit cariera de-a lungul anilor. I-am vazut trecand de la un ziar la altul, de la o televiziune la alta. Am vazut lupi batrani inghitindu-i pe nemestecate, dupa cum am vazut lupi tineri trimisi la inaintare, am vazut santaje facute, articole ordonate, articole blocate de la publicare, am perceput presiuni inimaginabile. Unii au rezistat, multi au facut compromisuri, altii insa au plecat", scrie pe Facebook Cristi Danilet.

Acesta insa subliniaza ca presa nu mai are de mult timp legatura cu informarea publicului si ca dezinformeaza "in mod programat".

"In ultimii ani, presa a devenit un loc de rafuieli dintre grupurile de interese - politic, afaceri, justitie etc. In mare parte presa nu mai are de mult timp nicio legatura cu formarea si cu informarea publicului. Suntem ipocriti daca nu recunoastem asta. Se stiu bine trusturile care cenzureaza reportaje, care decimeaza destine, care dezinformeaza in mod programat.

Oamenii acestia cred ca a face presa e un fel de a face o meserie ordinara, ei cred ca jurnalismul e un fel de proprietate privata care le da puterea nemasurata de a spune orice, oricand, despre oricine", mai sustine judecatorul CSM.

Cristi Danilet mentioneaza ca, astfel, a renuntat de cateva luni sa urmarasca o televiziune la care a fost invitat mai multi ani si, de joi, nu va mai citi un ziar pe care, de asemenea, l-a urmarit ani la randul.

"Nu, adevarul pe care ei nu il accepta este ca presa nu e a lor, ci a cititorilor lor. Dreptul la informare este al cititorilor mai inainte de a exista dreptul la exprimare a presei. Interesul pentru care functioneaza presa este unul public, nu al patronilor. Unii dintre cei care se cred dumnezeii democratiei sunt de fapt creierii manipularilor si bratele dezinformarilor.

Libertatea presei este la fel de esentiala pentru libertatea unei societati ca si independenta justitiei. Dar ei, prea multi de 'ei', au facut trocul pentru a le fie bine lor si sponsorilor lor. De aceea si-au vandut cititorii si ne-au inselat increderea.

Acesta e motivul pentru care in urma cu ceva luni am incetat sa mai urmaresc o televiziune la invitatia careia am raspuns multi ani, iar incepand de azi a disparut din revista presei un ziar pe care l-am citit ani de-a randul. Sunt convins ca nu eu sunt cel care pierde", a mai scris judecatorul CSM pe contul sau de Facebook.

F.N.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Cristi Danilet atac presa, #judecator CSM atac presa, #judecator CSM atac mass media , #CSM