Judecatorul care il sfatuia pe Duicu, votat membru in CSM

Joi, 08 Mai 2014, ora 22:21
2970 citiri
Judecatorul care il sfatuia pe Duicu, votat membru in CSM
Foto: Arhiva

Judecatorul Norel Popescu (foto), care apare in dosarul in care Adrian Duicu a fost arestat preventiv pentru coruptie, a fost votat de colegii sai ca reprezentant al tribunalelor in Consiliul Superior al Magistraturii.

Norel Popescu urmeaza sa ocupe locul lui Adrian Toni Neacsu, care a demisionat dupa ce a fost trimis in judecata de DNA.

Intr-un comunicat remis presei de CSM se arata ca, in urma alegerilor desfasurate in datele de 6 si 8 mai, Norel Popescu, judecator la Tribunalul Mehedinti, a obtinut 340 de voturi, iar urmatorul clasat, judecatorul Dragos Popoiag de la Tribunalul Dambovita, doar 327 de voturi.

Au mai candidat Natalia Roman, de la Tribunalul Specializat Mures si Dorin Danci, de la Tribunalul Maramures.

Depunerea si solutionarea contestatiilor se pot face pana la data de 2 iunie, urmand ca cel tarziu pana la data de 18 iunie, rezultatul votului sa fie inaintat Biroului Permanent al Senatului Romaniei pentru validare, se mai precizeaza in comunicatul CSM.

Inspectia Judiciara a CSM a fost sesizata in urma cu o luna cu privire la judecatorul Norel Popescu, care apare in dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti Adrian Duicu (PSD), arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

Duicu a incercat anul trecut sa scape de dosarul de incompatibilitate deschis de Agentia Nationala de Integritate, pentru ca risca sa isi piarda functia daca raportul ANI era aprobat de instanta.

In aceste conditii, Duicu l-a consultat pe Norel Popescu, care era la vremea respectiva presedinte al Tribunalului Mehedinti.

"Cu Norel Popescu, presedintele Tribunalului Mehedinti si in prezent membru CSM, i-am cerut parerea fiind un profesionist in contencios pentru a ma lamuri daca functia de consilier judetean este compatibila cu functia de de presedinte de Consiliul Judetean. Norel mi-a spus ca din punctul lui de vedere nu exista o incompatibilitate. Acesta a fost un sfat al sau", a declarat Adrian Duicu, in apararea sa.

Art 10. alin 2 din Legea nr. 303 /2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede ca "judecatorii si procurorii nu pot sa dea consultatii scrise sau verbale in probleme litigioase, chiar daca procesele respective sunt pe rolul altor instante sau parchete decat acelea in cadrul carora isi exercita functia".

Judecatorul Norel Popescu, vicepresedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, fusese deja validat de Senat in luna februarie ca membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, pe locul ramas vacant ca urmare a demisiei din magistratura a lui Adrian Toni Neacsu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Norel Popescu votat CSM, #Norel Popescu judecator Duicu, #Norel Popescu Adrian Duicu , #CSM