Danilet: Ar fi dezastruos pentru CSM ca unii membri sa-si negocieze functiile

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 10:33
4292 citiri
Danilet: Ar fi dezastruos pentru CSM ca unii membri sa-si negocieze functiile
Foto: Digi 24

Judecatorul CSM Cristian Danilet a declarat ca ar fi dezastruos pentru Consiliul Superior al Magistraturii sa apara alti membri ai sai care sa-si negocieze functiile "in afara cadrului legal".

"Ar fi dezastruos pentru noi sa apara si alti membri CSM care negociaza functii in afara cadrului legal. (...) Inteleg ca deja se fac negocieri in afara cadrului legal. Daca se confirma, este foarte rau pentru membrii CSM", a spus Cristian Danilet, miercuri, in legatura cu perchezitiile DNA la locuintele lui George Balan, membru al CSM, si a consilierului acestuia, Marcel Sampetru.

Procurori CSM, ridicati de DNA - doreau functia lui Kovesi

Acestia sunt acuzati ca au facut trafic de influenta pe langa lideri ai USL, pentru a o inlocui pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror general.

Judecatorul CSM a precizat ca s-a solicitat, marti, ca in perioada de interimat a functiei de presedinte al Romaniei sa nu se faca numiri la Parchetul General si la sefia DNA. In plus, CSM a solicitat Ministerului Justitiei ca numirile sa se faca printr-un criteriu obiectiv.

DNA a facut perchezitii la seful DGIPI Ilfov

"Noi nu suntem numiti politic, suntem alesi de alti judecatori si procurori. Membrii CSM trebuie sa se tina in afara acestor jocuri politice. Am fost informat de dimineata ca sectia de procurori a publicat cererea de perchezitie a doi membri CSM. Dosarul este la inceput, s-a procedat la urmarirea penala. Sunt perchezitii in biroul si la domiciliul celor doi membri", a afirmat Danilet, adaugand ca CSM nu a fost sesizat cu alte solicitari sau masuri preventive.

Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri dimineata, la seful DGIPI Ilfov, unde fac perchezitii.

Potrivit Romania Tv, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadul Ministerului de Interne face obiectul unor perchezitii ale DNA, dupa ce, anterior, si doi procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost vizati de descinderi ale anchetatorilor anticoruptie.

Judecatorul CSM a subliniat ca CSM nu are vreo relatie cu DGIPI si ca membrii CSM nu ar trebui sa aiba contacte sau relatii institutionale cu membrii DGIPI, in afara celor de prietenie.

Nu in ultimul rand, Danilet a spus ca "in momentul in care gresim, sa fim trasi la raspundere" si ca "am dovedit faptul ca incercam sa facem curatenie".

Doi procurori ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost ridicati, miercuri dimineata, de catre DNA, sub acuzatia de trafic de influenta.

Potrivit acuzatiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI in scopul obtinerii sprijinului politic, pentru a fi numiti procuror sef al DNA si procuror general al Romaniei, dar negociau si alte functii de conducere din Ministerul Public.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cristian Danilet perchezitii CSM, #membri CSA ridicati DNA, #membri CSM rafic influenta, #CSM inlocuire Kovesi, #perchezitii sef DGIPI Ilfov, #DNA perchezitii DGIPI , #CSM