Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Motivarea CSM pentru avizul Alinei Bica: Initiativa si deschidere fata de noi metode de investigare

Vineri, 10 Mai 2013, ora 17:47
2293 citiri
Motivarea CSM pentru avizul Alinei Bica: Initiativa si deschidere fata de noi metode de investigare

Alina Bica, avizata pozitiv pentru functia de procuror-sef al DIICOT, a dat dovada, de-a lungul activitatii profesionale, de spirit de initiativa si deschidere fata de noi tehnici si investigare a infractiunilor, arata Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in motivare.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) noteaza in motivare ca Alina Bica, propusa pentru sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, are o vechime ca procuror de 16 ani si patru luni, nu a fost sanctionata disciplinar in ultimii trei ani de activitate si a fost apreciata cu calificativul "foarte bine" la ultima evaluare.

Din continutul proiectului de management prezentat de Bica, precum si din prestatia la interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM "rezulta ca aceasta a dat dovada de profesionalism, de o buna cunoastere a sistemului judiciar si a problemelor reale cu care se confrunta acesta, in special in ceea ce priveste activitatea DIICOT, institutie in cadrul careia si-a desfasurat activitatea in perioadele 2004 - 2009 si 2012 - prezent", se arata in motivare.

Sectia pentru procurori a CSM a mai notat in document ca Bica a indicat masuri adecvate pentru realizarea obiectivelor pe care le-a formulat in proiect, "in scopul cresterii performantelor DIICOT" si "in vederea realizarii unui sistem judiciar modern care sa se adapteze cerintelor Uniunii Europene".

Totodata, din modul in care si-a prezentat proiectul rezulta ca Alina Bica "si-a insusit capacitatile specifice actului managerial", potrivit motivarii CSM.

Alina Bica: DIICOT va deveni "vioara intai" in combaterea evaziunii fiscale

Alina Bica si-a prezentat proiectul de management si a fost intervievata joi in fata Sectiei pentru procurori a CSM, care i-a dat aviz pozitiv pentru ocuparea functiei de procuror-sef al DIICOT.

De asemenea, au primit avize pozitive Tiberiu Nitu, propus pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Bogdan Licu, nominalizat pentru postul de prim-adjunct al procurorului general si Codrut Olaru, care candideaza pentru functia de adjunct al procurorului general, Laura Codruta Kovesi, propusa la sefia DNA, si Elena Giorgiana Hosu, nominalizata la postul de adjunct al sefului DIICOT.

Tiberiu Nitu, audiat la CSM: Glumite, ezitari, balbaieli si fuga de responsabilitate

Avizele CSM sunt consultative si au fost trimise, cu motivari, vineri, la Ministerului Justitiei. Propunerile pentru ocuparea functiilor de conducere din Ministerul Public, insotite de aceste avize motivate, vor fi inaintate presedintelui Traian Basescu, acesta avand ultimul cuvant privind numirile.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca va trimite vineri presedintelui Traian Basescu propunerile de numire in functiile de conducere din Ministerul Public. Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Ministerul Public.

Toate cele sase nominalizari au fost facute la 3 aprilie de premierul Victor Ponta, care era atunci si ministru interimar al Justitiei.

Alina Bica, procuror din 1996

Alina Bica si-a inceput cariera de procuror in 1996. Din 2004, ea a fost procuror sef de birou la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organziata si Terorism, iar apoi procuror sef de serviciu la aceeasi institutie, unde in prezent este delegata in functia de consilier al procurorului sef al DIICOT. CV-ul Alinei Bica include si trei ani ca secretar de stat la Ministerul Justitiei, din ianuarie 2009 pana in mai 2012.

In perioada 1996-1999, Bica a fost magistrat in cadrul Parchetului Judecatoriei Sfantu Gheorghe, iar ulterior, pana in 2002, la Parchetul Tribunalului Brasov. Timp de un an (2002-2003), Alina Bica a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar din 2003, la Parchetul General. Incepand cu 2004, Bica a activat in cadrul DIICOT.

In septembrie anul trecut, numele Alinei Bica era vehiculat pentru functia de procuror general. Tot atunci, in presa era publicata o convorbire telefonica interceptata pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, discutie in care Bica se interesa de functia pe care urma sa o ocupe la ANAF o cunostinta a ei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Alina Bica avizata CSM, #Alina Bica DIICOT, #motivare aviz Alina Bica , #CSM
Comentarii
Poza Gionny
Gionny
rank 1
Experta in anchetarea violatorilor,ii lasa lungiti fara vlaga !