Petitie lansata de o judecatoare: Cere DNA sa se sesizeze privind salariile lui Ghica si Danilet

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 18:34
2909 citiri
Petitie lansata de o judecatoare: Cere DNA sa se sesizeze privind salariile lui Ghica si Danilet
Foto: membricsm.ro

O judecatoare de la Curtea de Apel Cluj cere DNA, prin intermediul unei petitii online, sa se sesizeze in cazul magistratilor Alina Ghica si Cristi Danilet care au primit salarii in perioada in care au fost revocati din Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecatoarea Adina Lupea de la Curtea de Apel Cluj a lansat o petitie online intitulata "Asteptam DNA sa poposeasca si pe la CSM!", in care cere DNA sa se sesizeze, pentru ca judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet au luat salarii in lunile in care erau revocati din CSM.

Judecatorul Lupea cere DNA sa cerceteze unele documente prezentate de presa, conform carora in perioada in care judecatorii Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet au fost revocati din functia de membru in CSM ar fi beneficiat, la fel ca orice alt membru activ, de salariu, de plata chiriei sau de diurna de detasare de 2% din indemnizatia de incadrare bruta lunara in functie de numarul de zile lucratoare.

"Danilet si Ghica si-au incasat salariul in cele trei luni in care au fost revocati de peste 1.600 de judecatori, desi nu au avut niciun fel de activitate in consiliu", se arata in petitie.

Conform documentului, Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat oficial ca Danilet si Ghica au luat salarii de la CSM cat timp au fost revocati, fara sa mearga la serviciu.

Astfel, prin Hotararea nr. 62/26.02.2013 a Plenului CSM, Cristi Vasilica Danilet a fost revocat din functia de membru al CSM. Potrivit legii si practicii constante a Inaltei Curti de Casatie si Justitie o astfel de decizie de revocare este executorie.

Abia prin Sentinta Civila nr. 1697 din 27 mai 2013 s-a dispus suspendarea efectelor hotararii plenului CSM, "fiind astfel evident ca pana atunci aceasta si-a produs efectele", se arata in petitia respectiva.

Situatia este similara si in cazul Alinei Ghica, revocata din functie prin hotararea plenului CSM nr.163/16.02.2013 pana in 30 mai 2013, cand prin decizia Curtii de Apel Galati s-a dispus suspendarea efectelor acesteia.

"Astfel fiind, o lunga perioada de timp, cei doi nu au mai avut calitatea de angajati ai CSM, nu au participat la niciun fel de activitate a acestei autoritati publice, la sedintele de plen sau de sectie, astfel cum rezulta chiar din evidentele publice.

Cu toate acestea, pe intreaga perioada cei doi au primit toate drepturile cuvenite doar membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, prin decizia ordonatorului de credite, Oana Schimhdt Haineala", se mai arata in petitia online.

Conform sursei citate, plata unor drepturi salariale importante din bani publici unor persoane care nu aveau nici un fel calitate "nu se putea face decat prin savarsirea unor infractiuni de fals, abuz in serviciu si de coruptie".

"Parchetul nu poate sta nepasator in fata evidentelor si trebuie sa se sesizeze din oficiu pentru a verifica legalitatea si sa dispuna verificari pentru a stabili daca a fost comisa vreo ilegalitate, atat din partea presedintei CSM de la acea data, Oana Haineala, care a semnat pentru acordarea salariului acestora, in calitate inexistenta de membri CSM, cat si din partea judecatorilor Ghica si Danilet, care, desi erau revocati din functie si absenti de la serviciu, i-au acceptat, intocmind eventual si acte si evidente false pentru aceasta", se mai arata in petitie.

Judecatorul Alina Lupea a confirmat ca a initiat petitia online, dar a refuzat sa faca alte comentarii.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#DNA petitie salarii Danilet Ghica, #DNA reclamatie salarii Danilet Ghica, #DNA reclamatie bani Danilet Ghica , #CSM