Presedintele CSM, Lia Savonea, transmite un mesaj magistratilor

Duminica, 07 Iulie 2019, ora 08:34
8459 citiri
Presedintele CSM, Lia Savonea, transmite un mesaj magistratilor
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedinele CSM, Lia Savonea, spune ca independenta justitiei "atrage cu sine o imensa responsabilitate sociala pentru cei care o infaptuiesc si obligatia morala a unitatii corpului profesional al magistratilor in vederea garantarii acestei valori fundamentale". "Intr-un context in care justitia se afla intr-o perioada de framantari si cautari este de datoria noastra sa contribuim la regasirea echilibrului si la garantarea respectarii legii", afirma Savonea.

Lia Savonea, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, arata ca Ziua Justitiei, sarbatorita din 1994 in prima duminica a lunii iulie, este "o zi ce reprezinta un moment de sarbatoare dedicat justitiei si tuturor celor care, prin contributia lor profesionala, o slujesc si o infaptuiesc, prilej pentru intreaga societate si toti profesionistii dreptului de a constientiza simbolic scopul fundamental al acesteia, si anume acela de a contribui la echilibrul social prin respectarea intotdeauna a suprematiei legii".

"Independenta justitiei conferita la nivel constitutional atrage cu sine o imensa responsabilitate sociala pentru cei care o infaptuiesc si obligatia morala a unitatii corpului profesional al magistratilor in vederea garantarii acestei valori fundamentale, pentru protejarea tuturor cetatenilor in fata oricarei forme de arbitrariu. Intr-un context in care justitia se afla intr-o perioada de framantari si cautari este de datoria noastra sa contribuim la regasirea echilibrului si la garantarea respectarii legii, ca factor stabil si stalp al unitatii si credibilitatii justitiei", arata Savonea, in mesajul transmis de Ziua Justitiei.

Ea ii felicita pe "magistratii care si-au desfasurat si isi desfasoara activitatea cu onoare si constiinta, avand ca motivatie a conduitei profesionale deplina respectare a legii, a justitiabililor si a valorilor fundamentale ale societatii democratice".

"Imi exprim, de asemenea, respectul si aprecierea pentru contributia adusa in scopul indeplinirii actului de justitie de catre toti profesionistii dreptului, avand ferma convingere ca numai impreuna vom reusi sa mentinem o justitie independenta, intemeiata pe incredere si respect, valori indispensabile in perioade marcate de tensiuni. Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de garant constitutional al independentei justitiei, trebuie sa actioneze intotdeauna determinat si hotarat pentru mentinerea cadrului necesar unei justitii obiective, independente si puternice", mai spune Savonea.

Citeste si

Lia Savonea anunta controale care o vizeaza pe sefa ICCJ. Cristina Tarcea: Am drept de vot in CSM, vot pe care nu-l poate controla si de care vrea sa scape

A patra putere in stat, pe persoana fizica

Mai poate scapa Dragnea? Lovitura de sistem

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lia Savonea mesaj magistrati , #CSM