Ziare.com

Procurorii Balan si Sampetru aveau intelegeri de tip mafiot - DNA

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 19:01

   

Procurorii Balan si Sampetru aveau intelegeri de tip mafiot - DNA
Procurorii George Balan (foto) si Marcel Sampetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), beneficiind de sprijinul unor persoane din mediul politic, nu s-au sfiit sa recurga la mijloace specifice mai degraba intelegerilor de tip mafiot, pentru a accede la functiile pe care si le doreau, sustin anchetatorii DNA.

"Incercarile de a manipula numirile din interior institutiilor care prezinta interes pentru politicieni sunt cu atat mai reprobabile cu cat beneficiaza de sprijinul si de aportul unor persoane care au functii de conducere in cel mai inalt for al magistratilor, cu atributiuni directe in procedura de numire al procurorului sef al DNA si al procurorului general al Romaniei", arata procurorii anticoruptie in referatul de incepere a urmaririi penale a lui Balan si Sampetru.

Conversatiile grupului constituit din comisarul sef Mihai Vlad - seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Ilfov, procurorii Marcel Sampetru si George Balan, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Ilfov si liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar face dovada interesului politic "in aservirea institutiilor cu atributii in combaterea coruptiei si a marii infractionalitati economico-financiare, cu acordul celor chemati, cel putin la nivel teoretic, sa asigure evitarea imixtiunilor politicului in activitatea justitiei".

In opinia anchetatorilor, relevant este faptul ca discutiile se poarta intre persoane cu putere decizionala in sistemul judiciar si persoane cu functii de conducere in interiorul unui partid politic aflat la guvernare.

Din actele premergatoare efectuate intr-un dosar privindu-l pe Vlad Mihai, cercetat pentru luare de mita, a rezultat faptul ca grupul constituit din Mihai Vlad, Marcel Sampetru, George Balan si Marian Petrache, ar avea interese politice si de afaceri in zona Ilfov, si exploateaza in interes personal informatiile furnizate comisarul sef in virtutea functiei de sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Ilfov.

In urma monitarizarii grupului a reiesit faptul ca acesta obisnuia sa se intruneasca intr-un restaurant din Bucuresti.

Patronul restaurantului era anuntat atunci cand se dorea organizarea unei intalniri si asigura conspirativitatea intrevederilor, punand la dispozitie un separeu, precum si prin preluarea telefoanelor mobile ale celor prezenti, la solicitarea lor, pentru evitarea inregistrarii discutiilor purtate de ei.

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca a incuviintat, marti, la solicitarea DNA, perchezitionarea biroului folosit de procurorul George Balan, membru al CSM, si a biroului si locuintei procurorului Marcel Sampetru, detasat la CSM, ambii avand calitatea de invinuiti.

Cei doi ar fi obtinut informatii de la Directia Informativa de Protectie Interna (DGIPI), pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice. In baza acestor informari, puse la dispozitie unor terti, Balan si Sampetru si-ar fi negociat ocuparea unor functii de conducere in Ministerul Public.

Procurorilor Balan si Sampetru, dar si comisarului sef Vlad Mihai li s-au adus la cunostinta invinurile de catre anchetatorii DNA, miercuri.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

----------------

informatii secrete pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice.ce fel de informatii?poate erau informatii despre dosare tinute la sertar....

 

Pai gata?

S-a dezumflat *** trasa dimineata de Basescu? Numai atit efect a avut? Se incadreaza in ciclul "Cu DNA in frunte vom avea victorii multe". Asta ...marinarul fara flota se da greu invins dar si cind l-om pune pe gratar ...sa vezi ce sare tontoroiul!

 

Frequently given answers:

Eu cred c-ai să-ți pui pofta pe grătar, nimic altceva.

Pretinu' de cafea a lu' Ponta a cam dat de ăla negru cu coarne...

DNA la CSM este un dosar politic care incalca CPP,

Am auzit-o pe Kovesi cu vocea disperata si in fricosata recitind uin text sablon fara cap si fara coada,. o motivatie demna de un copil de grupa mare.ce nu a spus Kovesi pentru a ascunde ordinul venit de la basescu impotriva CSM.Nu s-a spus data cand a inceput urmarirea penala in rem sau personam impotriva procurilor membri CSM,nu s-a vorbit despre data inregistrarii dosarului de cercetare penala, nu s-a vorbit despre respectarea art.91 indice 1 din CPP si nici nu s-a facut vorbire despre CINE a suportat cheltuielile din bani public i a inregistrarii localizarii terminalului mobil,inregistrare care TREBUIE SA INCEAPA DUPA demararea urmarii penale in REM si doar cu autorizarea instantei de judecata.Despre aceasta politie politica a DNA-ului aservit regimului mafiot Basescu a aflat si Consiliul european.
In acelasi fel mafiotul Basescu Traian si camarila lui condusa de Morar/Kovesi pot asculta sio oficiali europeni.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor