Revocarea Alinei Ghica din CSM, votata in unanimitate de Curtea de Apel Targu Mures

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 18:03
2099 citiri
Revocarea Alinei Ghica din CSM, votata in unanimitate de Curtea de Apel Targu Mures
Foto: Arhiva

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Targu Mures a votat, luni, in unanimitate revocarea judecatorului Alina Ghica din CSM, a declarat purtatorul de cuvant al instantei, Anuta Liliac.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Targu Mures a luat in discutie, luni, propunerile de revocare din CSM pentru Alina Ghica, Alexandru Serban si Horatius Dumbrava.

"Rezultatul votului este urmatorul: cu unanimitate de voturi s-a admis cererea de revocare din functia de membru ales al CSM a doamnei Alina Ghica. Cu majoritate de voturi s-a respins cererea de revocare din functia de membru ales al CSM a domnului Alexandru Serban. Cu majoritate de voturi s-a respins cererea de revocare din functia de membru ales al CSM a domnului Nicolae Horatius Dumbrava", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Targu Mures, Anuta Liliac.

Tot luni, Curtea de Apel Iasi si Curtea Militara de Apel au decis revocarea judecatoarei Alina Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, pana in prezent, 12 curti de apel au votat pentru revocarea judecatoarei Ghica, intrunind astfel numarul legal de voturi pentru indepartarea ei din CSM.

Luni, adunarea generala a Curtii de Apel Alba Iulia a pus in discutie revocarea judecatorilor Alexandru Serban si Horatius Dumbrava, ceilalti doi reprezentanti ai curtilor de apel in CSM, insa nu a fost intrunit numarul necesar de voturi. Curtea de Apel Alba Iulia a votat saptamana trecuta pentru revocare a lui Ghica.

Miercuri, Curtea de Apel Bucuresti, de unde provine Ghica, si Curtea de Apel Timisoara urmeaza sa hotarasca in cazul Ghica.

Procedura de revocare din functia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declansata de judecatorii Curtii de Apel Cluj, iar aceasta decizie a fost trimisa tuturor curtilor de apel din tara, care se intrunesc, la randul lor, in adunari generale, unele fiind convocate pentru saptamana viitoare. Dupa ce adunarile generale ale curtilor de apel se intrunesc si iau o decizie in acest caz, rezultatele vor fi centralizate de catre Curtea de Apel Cluj, cea care a declansat procedura de revocare si care va transmite rezultatele votului catre CSM. Potrivit legii, CSM are apoi la dispozitie 15 zile pentru a lua act de deciziile curtilor de apel care s-au pronuntat privind revocarea.

Alina Ghica, fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, declara ca nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevazute de lege pentru revocarea sa din functia de membru al CSM, precizand ca va respecta deciziile luate in adunarilor generale ale judecatorilor.

Judecatoarea Alina Ghica a afirmat ca in 2012 a fost pentru prima data cand evolutia CSM a fost evidentiata pozitiv in rapoartele Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Totodata, judecatoria Ramnicu Valcea a declansat procedura de revocare a lui Cristi Danilet din Consiliul Superior al Magistraturii, considerand ca si-a exercitat necorespunzator atributiile incredintate ca membru al CSM, intrucat a participat la o procedura netransparenta de alegere a conducerii institutiei. Un numar de 82 de judecatorii, din totalul de 107, s-au pronuntat pentru revocarea lui Danilet.

Potrivit legii, un membru ales in CSM poate fi revocat la cererea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand cu doua treimi din randul judecatorilor in functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#revocare Ghica Targu Mures, #revocare CSM Alina Ghica , #CSM
Comentarii
T
tatal prostilor
rank 1
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5