Seful CSM someaza judecatorii sa se intoarca la munca

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 21:17
1632 citiri
Seful CSM someaza judecatorii sa se intoarca la munca
Foto: Gazeta de Cluj

Presedintele CSM, Virgil Andreies, a declarat joi, la intalnirea dintre asociatiile magistratilor, conducerea Consiliului, conducerea ICCJ si politicieni, de la sediul INM, ca le cere magistratilor sa suspende protestul, avand in vedere ca principiile Pactului pentru Justitie au fost adoptate.

"Principiile adoptate astazi imi ofera prilejul sa le cer magistratilor ca cel tarziu luni sa se intoarca in salile de judecata", a declarat joi, la sediul INM, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies.

Totodata, Andreies i-a felicitat pe magistrati pentru fermitatea si solidaritatea cu care si-au aparat independenta, precum si pentru modul in care au decis sa sustina statul de drept si principiile care stau la baza lui.

Presedintele CSM i-a indemnat, insa, pe judecatori si procurori sa ramana vigilenti, pentru a veghea la respectarea calendarului realizarii masurilor pe termen mediu si lung stabilite prin Pact.

De asemenea, Andreies a multumit reprezentantilor ONG-urilor care au mediat discutiile dintre politicieni si reprezentantii magistratilor.

Totodata, presedintele interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Lidia Barbulescu, a declarat, la intalnirea de joi, de la sediul Institutului National al Magistraturii, ca protestele magistratilor au fost si sunt fundamentate, sustinand ca judecatorii nu vor sa mai fie "goniti" din salile de judecata.

Reprezentantul Retelei Nationale a Adunarilor Generale ale Judecatorilor, judecatorul Laura Andrei, a declarat joi, la intalnirea de la sediul INM, ca reprezentantii magistratilor se vor intoarce in Adunarile generale ale instantelor cu mesajul ca au fost facuti pasi ca ideile cuprinse in Pactul pe Justitie sa devina realitate si sa se concretizeze in legislatie.

Mai mult, Laura Andrei a spus ca spera ca, de acum incolo, Executivul va veni la masa dialogului si va inceta sa ignore puterea judecatoreasca.

Si presedintele Uniunii Nationale a Magistratilor din Romania, Dana Garbovan, a spus ca ziua de joi a fost una importanta pentru statul de drept, avand in vedere ca au fost facuti pasi importanti pentru restabilirea statului de drept. Garbovan a amintit ca protestele au fost un semnal ca reforma in sistemul juridic nu se poate face fara dialog.

La intalnirea de joi de la sediul Institutului National al Magistraturii, gazduita de catre presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, au participat presedintele CSM, Virgil Andreis, presedintele interimar al Inaltei Curti, Lidia Barbulescu, reprezentanti ai RNAG, ai UNJR, ai Asociatiei Procurorilor din Romania, precum si ai ONG-urilor care au mediat discutiile dintre politic si magistrati, grupate in "Alianta pentru Statul de Drept". La intalnire a participat si presedintele senatului, Mircea Geoana, si presedintele Comisiei parlamentare pentru analiza situatiei din justitie constituite joi, Florin Iordache.

Iordache a profitat de ocazie pentru a ii invita pe toti cei prezenti la intalnirea de la INM la lucrarile de marti Comisiei pe care o prezideaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Andries CSM protest judecatori, #pact justitie semnat , #CSM