Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cea mai mare mobilizare de urgenta: Simulare de cutremur catastrofal in Bucuresti

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 18:02
3509 citiri
Cea mai mare mobilizare de urgenta: Simulare de cutremur catastrofal in Bucuresti
Foto: Facebook/IGSU

Fortele de interventie in caz de urgenta din toata tara au fost mobilizate, in noaptea de vineri spre sambata, intr-un exercitiu de alarmare fara precedent, care presupunea ca un cutremur de mare magnitudine a lovit Bucurestiul.

Alarma s-a dat la ora 22:30, iar pana la 00:30 au fost mobilizati 6.227 de pompieri, medici si asistenti din cadrul SMURD, precum si 551 de medici, asistenti si ambulantieri din cadrul serviciilor de ambulanta, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Scenariul pentru exercitiul de alarmare la nivelul IGSU, SMURD si Ambulantei presupunea ca, la ora 21:40, un cutremur de mare magnitudine a lovit Bucurestiul, iar pompierii din Capitala au nevoie de sprijin pentru interventie din toate judetele.

Simulare de cutremur de peste 7 grade in Capitala

Potrivit MAI, au fost pregatite de plecare spre Bucuresti 101 autospeciale de pompieri, 136 de camioane de transport personal si materiale, 217 echipaje de prim ajutor SMURD, 29 echipaje de terapie intensiva SMURD, 36 de autospeciale de transport personal si victime multiple, 10 spitale mobile si opt centre mobile de comanda.

Peste 200 de oameni din totalul celor mobilizati au reprezentat personal specializat in operatiuni de salvare din cadrul Unitatii Speciale de Salvare a IGSU, de la Ciolpani.

La nivelul serviciilor de ambulanta, 551 de angajati mobilizati au deservit 226 de ambulante de tip B si 33 de ambulante de tip C, care urmau sa inlocuiasca fortele SMURD mobilizate spre Bucuresti, astfel incat capacitatea de interventie la nivelul judetelor sa nu fie afectata.

Medicii si asistentii care urmau sa deserveasca ambulantele de terapie intensiva SMURD si spitalele mobile au fost mobilizati din cadrul unitatilor de primiri urgente, se mai arata in comunicat.

Exercitiul din noaptea de vineri spre sambata reprezinta cea mai mare mobilizare pentru situatii de urgenta derulata in timp real si care a inclus personal al IGSU si al Ministerului Sanatatii, precizeaza MAI.

De asemenea, exercitiul s-a derulat fara a fi anuntat in prealabil, astfel incat sa fie testata capacitatea reala de reactie si de sprijin in cazul unui cutremur major la Bucuresti, se mai arata in comunicat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#excercitiu cutremur Bucuresti , #cutremur