Clipul zilei: Labradorul devenit erou dupa cutremur

Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 17:49
4270 citiri
Clipul zilei: Labradorul devenit erou dupa cutremur
Foto: Twitter / Marina Mexicana

Frida, labradorul de 7 ani care a salvat numeroase vieti in Mexic de-a lungul carierei sale, participa la operatiunile de salvare din capitala in urma cutremurului de marti cu magnitudine de 7,1.

Labradorul face parte din Unitatea Canina a Marinei mexicane si pe parcursul carierei ei a descoperit 52 de persoane, dintre care 12 in viata, in urma mai multor dezastre naturale.

Dupa cutremurul care a lovit statul Oaxaca, in urma cu doua saptamani, ea a reperat trupului unui ofiter de politie in Juchitan.

Acum, supraveghetorii ei din Ciudad de Mexico spera ca Frida sa gaseasca supravietuitori dupa cutremurul care a facut peste 270 de victime in cinci state ale tarii.

15 caini au fost dispusi in cautarea oamenilor ramasi sub daramaturi in Ciudad de Mexico, dar niciunul nu are atat de multi fani pe Twitter precum Frida, scrie LA Times.

Marina a publicat, saptamana trecuta, un colaj de fotografii prin care anunta cele 52 de descoperiri facute de ea. Anuntul a fost redistribuit de peste 4.000 de ori si a primit circa 7.000 de aprecieri.

Oamenii o considera un simbol al sperantei, o eroina si s-au oferit sa ii dea mai multe cizme pentru a-i fi protejate labele. "Ar trebui sa se odihneasca putin. Munceste mult. Sa te apere Dumnezeu, munca ta nu este usoara", a scris un utilizator al retelei de social media.

"Frida, presedinte", "Acum stim de ce se spune ca cel mai bun prieten al omului este cainele", au fost alte mesaje publicate.

Unul chiar a sugerat ca figura pictorului Diego Rivera sa fie inlocuita de pe bancnota de 500 de pesos cu cea a Fridei.

Frida a fost detasata marti la locul unde s-a prabusit scoala Enrique Rebsamen, unde au fost gasiti 11 copii in viata si 25 de persoane, intre care 19 minori, decedate.

De regula, ea petrece peste 20 de minute in cautare. Miercuri, ea a fost epuizata si si-a petrecut dupa-amiaza odihnindu-se. Joi, a revenit la fata locului.

Instructorul ei spune ca, atunci cand datecteaza semne de viata, cainii latra. Daca gasesc o persoana decedata, se opresc si continua cu grija.

Frida a fost folosita si in Ecuador, dupa cutremurul din aprilie 2016.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#caine salvare cutremur Mexic, #Frida labrador cutremur Mexic , #cutremur
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Frida Kahlo in locul lui Diego Rivera