Consecintele cutremurului din Romania: strazi crapate, cladiri afectate si multa panica (Galerie Foto)

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 11:43
22200 citiri
Consecintele cutremurului din Romania: strazi crapate, cladiri afectate si multa panica (Galerie Foto)
Foto: Pro Tv

Cutremurul de 5,7 grade inregistrat sambata seara in Romania, in judetul Vrancea, nu a produs victime, insa a generat pagube, de la mobila rasturnata si cladiri avariate, pana la sosea crapata.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost Marasesti (6 kilometri), Tecuci (22 kilometri), Focsani (21 de kilometri) si Adjud (25 de kilometri), potrivit INFP.

In judetul Galati, in numeroase locuinte mobila a cazut, iar electrocasnicele avariate.

"Cand a inceput deodata, am luat nepotii si i-am bagat sub tocul usii, ca nu puteam sa... Nu-mi era de altceva... Mi-a cazut si plasma, si tot", a spus un locuitor, potrivit Pro Tv.

De asemenea, in nordul judetului mai multe localitati au ramas fara curent electric, precum si in orasul Galati. In plus, au fost si avarii la retelele de apa, potrivit ISU Galati, iar retelele de telefonie mobila au picat timp de cateva minute.

Efectele cutremurului s-au vazut si in Tulcea, unde parti din fatada unei cladiri s-au desprins, iar pe trotuar putea fi vazuta o gramada de caramizi si moloz.

Nu in ultimul rand, la Focsani, oras aflat in apropierea epicentrului seismului, s-au inregistrat crapaturi pe sosea.

Potrivit INFP, "a fost un cutremur de magnitudine moderata, ii spunem noi, dar pentru zona de care vorbim, zona in apropiere de Marasesti, Adjud, Focsani, este un cutremur destul de mare".

Totodata, sambata seara, ISU Vrancea a anuntat ca patru comune din Vrancea au ramas fara curent electric, in timp ce in judetul Tulcea a fost afectat peretele unei case si o conducta de apa, iar la Focsani un acoperis de bloc.

Cutremurul produs la ora 21.14 a fost urmat de mai mult de 10 replici, cea mai mare avand 3,1 grade pe scara Richter.

Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Seismul s-a resimtit in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel. Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica.

Cutremur de 5,7 grade in Romania: Peste 10 replici ale seismului

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs pana acum in 2014, in Romania, a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

Pe 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, la vremea respectiva fiind cel mai mare din ultimii patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pagube cutremur Romania, #cladiri avariate cutremur, #mobila rasturnata cutremur, #cutremur 22 noiembrie , #cutremur