Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 21:21
31323 citiri
Cutremur de 5,7 grade in Romania - s-a simtit si la Bucuresti
Foto: Jurnalul de Buzau

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc, sambata seara, in zona Vrancea.

Seismul s-a produs la ora 21.14, in judetul Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Cutremurul a avut loc la o adancime de 39 de kilometri si s-a simtit inclusiv in Bucuresti.

Initial s-a anuntat oficial o magnitudine 5,5. Apoi aceasta a fost reevaluata la 5,6 si ulterior la 5,7.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit INFP.

Patru comune din Vrancea au ramas fara curent electric, a anuntat Cristina Duta de la ISU Vrancea.

In judetul Tulcea a fost afectat peretele unei case si o conducta de apa, iar la Focsani un acoperis de bloc. Nu exista victime, a anuntat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, pentru B1 TV.

Seismul s-a resimtit in numeroase orase ale tarii, printre care Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Fetesti, Tulcea, Mangalia, Medias, Ploiesti, Vaslui, Botosani si Campulung Muscel. Mai multe persoane au sunat la 112 din cauza unor atacuri de panica.

Cei care au simtit cutremurul scriu pe retelele sociale ca acesta a durat intre 30 si 45 de secunde.

Directorul stiintific al INFP, Mircea Radulian, a declarat, la Romania TV, ca pot exista replici, timp de 4-5 zile, dar ele vor fi destul de mici, cu o magnitudine de cel mult 4 grade, si cel mai probabil nu vor fi resimtite.

Specialistul a precizat ca adancimea de doar 40 km este deosebita pentru zona Vrancea, unde de obicei evenimentele seismice au loc mai profund.

La scurt timp dupa producerea seismului, retelele de telefonie mobila au picat, din cauza numarului mare de oameni care au incercat sa isi sune apropiatii.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine produs pana acum in 2014, in Romania, a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, la vremea respectiva fiind cel mai mare din ultimii patru ani.

Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului anunță că două cutremure slabe s-au produs, joi dimineaţă, 28 martie, în zona Moldovei. Primul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,3 a...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cutremur Romania, #cutremur Bucuresti, #cutremur Vrancea , #cutremur
Comentarii