In locul unui roman mort in cutremurul din Amatrice a fost ingropat din greseala un italian: Reactia MAE

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 21:24
7464 citiri
In locul unui roman mort in cutremurul din Amatrice a fost ingropat din greseala un italian: Reactia MAE
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Ministerul roman de Externe a reactionat, sambata seara, dupa gafa facuta de autoritatile italiene, care au incurcat doua victime ale cutremurului produs in centrul Italiei. In locul unui barbat de origine romana, mort la cutremur impreuna cu sotia sa, italienii au trimis in Romania trupul unui cetatean italian.

Eroarea, se arata intr-un raspuns MAE la solicitarea Ziare.com, a fost descoperita in cursul acestei saptamani, cand, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit ca trupul lui Victor Paunescu se afla, de fapt, in Italia.

"Referitor la cazul semnalat de dumneavoastra, va informam ca, dintr-o eroare in procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate in urma seismului din Italia Centrala, unul din corpurile neinsufletite a fost atribuit unuia dintre cetatenii romani decedati la Amatrice si transportat in Romania la data de 27.08.2016, in vederea inhumarii.

Eroarea a fost descoperita in cursul acestei saptamani, cand, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit ca trupul cetateanului roman in cauza se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Roma, ramasitele pamantesti ale cetateanului roman au fost deja repatriate", transmite MAE roman.

Reprezentantii ministerului precizeaza ca trupul cetateanului italian urmeaza sa fie exhumat si transportat in Italia.

"Corpul neinsufletit al cetateanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, in Romania, urmeaza a fi exhumat si transportat in Italia.

Rugam tratarea acestui caz cu respectul cuvenit fata de familiile cetatenilor romani care au decedat in urma cutremurului din Italia Centrala, familii care continua sa se confrunte cu consecintele dramatice ale acestei tragedii", se mai arata in raspunsul MAE.

Sotii Victor si Simona Paunescu, din Valcea, si-au pierdut viata in timpul cutremurului din Amatrice si au fost adusi acasa, la Fartatesti, unde au fost ingropati de familie. In urma cu cateva zile s-a aflat insa ca barbatul inmormantat era un italian necunoscut, adevaratul Victor Paunescu fiind gasit decedat in alta parte a localitatii.

Joi, primaria a fost instiintata oficial ca in locul defunctului Victor Paunescu a fost trimisa in Romania o alta persoana. De asemenea, cele doua fiice ale familiei Paunescu au fost informate de autoritatile italiene ca unul dintre cele doua trupuri scoase de sub imobilul prabusit si trimise in Romania nu este al tatalui lor.

Abia sambata a ajuns acasa si adevaratul Victor Paunescu, care a si fost inmormantat.

Victor si Simona Paunescu lucrau de 11 ani in Italia ca sa-si ajute cu bani cele doua fiice. Barbatul avea 52 de ani si era brutar, iar sotia lui avea 43 de ani si ingrijea o batrana. Ultima oara fusesera acasa in iulie, ca sa-si reinnoiasca buletinele.

La cutremurul de magnitudine 6,2 pe scara Richter produs in orasul italian Amatrice in data de 24 august si-au pierdut viata 297 de persoane, printre care si 11 romani, conform celui mai recent bilant oferit de autoritatile italiene saptamana aceasta.

Romanii raniti au fost vizitati la spital de premierul Dacian Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reactie MAE roman cutremur, #incurcatura roman cutremur Italia , #cutremur