Japonia: Cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, alerta de tsunami a fost ridicata

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 17:54
10329 citiri
Japonia: Cutremur de 7,1 grade pe scara Richter, alerta de tsunami a fost ridicata

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs in apropiere de orasul de coasta Honshu, in estul Japoniei, la ora 17.32, ora Romaniei. In zona in care s-a produs seismul se afla centralele nucleare Ibaraki si Fukushima 2.

Initial, autoritatile anuntasera ca magnitudinea cutremurului ar fi fost mai mare, de 7,4 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adancime de 40 de kilometri, informeaza USGS si la o distanta de 345 de kilometri nord-est de Tokio, 144 de kilometri de Fukushima, 150 de kilometri de Iwaki si 98 de kilometri de Sendai.

Agentia meteorologica japoneza sustine ca ar fi vorba de o replica a cutremurului care a lovit tara pe 11 martie.

Autoritatile au emis imediat dupa cutremur o alerta de tsunami, valurile urmand sa aiba aproximativ un metru. Dupa 90 de minute de la producerea seismului, agentia meteorologica a Japoniei a anuntat ca a ridicat avertismentul de tsunami.

Kyodo News anunta ca nu s-a constatat nicio anormalitate la centralele nucleare Fukushima Daiichi si Fukushima Daini, dupa acest seism. Cu toate acestea, muncitorii de la Daiichi au fost evacuati, conform CNN. Tokyo Electric Power Company (Tepco), care opereaza Fukushima, verifica in prezent situatia la centrale.

Potrivit primelor informatii se pare ca nu exista victime omenesti. Seismul a fost suficient de puternic pentru a se simti si in Tokyo, anunta BBC.

Dupa cutremur, toate autostrazile din zona Miyagi au fost inchise, iar mai multe caderi de curent au avut loc in Fukushima si Yamagata.

Japonia, inca devastata de cutremurul din 11 martie

Cutremurul de joi vine la aproape o luna de la un seism devastator de 9 grade pe scara Richter, ce s-a produs in 11 martie, ce a fost urmat de tsunami-uri de zeci de metri ce au maturat totul in calea lor.

Cel mai recent bilant al seismului din 11 martie indica 11.620 de morti si aproape 16.500 de disparuti.

Cutremurul de 9 grade si mai ales tsunami-ul de dupa au creat probleme grave la centrala nucleara Fuckusima Daiichi. De aproape o luna o echipa de angajati numiti de presa internationala samurai isi sacrifica vietile incercand sa recastige controlul reactoarelor centralei.

Peste 11 mii de tone de apa radioactiva au fost deversate controlat in Oceanul Pacific si numeroase tari au oprit importurile de alimente din Japonia de teama radioactivitatii.

Totodata, cutremurul din 11 martie a determinat ridicarea cu pana la cinci metri a fundului marii in apropiere de epicentru. Zona de ruptura tectonica are o lungime de 450 de kilometri si o latime de 160 de kilometri.

Seismul si tsunamiul din Japonia au mutat insula mai aproape de Statele Unite si au schimbat axa planetei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cutremur Japonia, #alerta tsunami Japonia cutremur, #pericol nuclear Japonia , #cutremur