Oprescu zguduie elevii: Container care simuleaza cutremure, in scolile din Capitala

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 20:54
2478 citiri
Oprescu zguduie elevii: Container care simuleaza cutremure, in scolile din Capitala
Foto: Arhiva

Sorin Oprescu vrea sa-i invete pe elevi si profesori cum sa se comporte in cazul producerii unui seism puternic, prin intermediul unui container care simuleaza cutremure.

Acesta va ajunge prin toate scolile din Bucuresti, sustine edilul, potrivit Mediafax. Oprescu a precizat ca este vorba despre o masinarie care poate fi amenajata ca o sala de clasa sau un spatiu de birouri.

"Este o masina speciala care simuleaza cutremurele si dorim sa o plimbam prin toate scolile, in asa fel incat, impreuna cu profesorii, elevii sa stie ce au de facut daca se intampla un cutremur dimineata sau seara. Este o masina care se amenajeaza. Poti amenaja o sala de clasa sau un spatiu cu birouri intr-un container de-asta special, care simuleaza cutremurele. Trebuie sa-i obisnuim si cu evenimente de-astea nefericite. Asta la anul. Am vorbit cu primarul din Ankara. Ei au trei sau patru astfel de masini", a explicat Oprescu.

Oprescu: La cutremur, cautam sa trag pantalonii pe mine. Mi-a fost si mie frica - ce masuri ia

De asemenea, primarul general a anuntat ca saptamana viitoare vor incepe lucrarile de constructie a patru puturi, menite sa asigure rezervele de apa in cazul producerii unui seism de proportii. Acestea vor fi sapate la centrele de prim ajutor care vor fi amenajate in scoli.

"Incep baietii aceia, de saptamana viitoare, cu patru locatii de sapat puturile alea. Undeva spre sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie, suntem gata cu astea. Avem de adaugat generatoarele (de energie - n.red.) si tot ceea ce inseamna pregatirea. Nu stiu cat s-a cheltuit, (...) mult mai putin oricum decat o viata de om ce poate fi salvata", a precizat edilul.

Primaria Capitalei a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), prin care vor fi amenajate 12 centre de prim ajutor in salile de sport ale institutiilor de invatamant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Sorin Oprescu cutremur, #Sorin Oprescu simulator cutremur, #Sorin Oprescu cutremur scoli, #simulator cutremur scoli , #cutremur