Cum a afectat simularea de cutremur activitatea Ambulantei Bucuresti: A fost ca o gura de aer

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 15:46
4366 citiri
Cum a afectat simularea de cutremur activitatea Ambulantei Bucuresti: A fost ca o gura de aer
Foto: Arhiva Ziare.com

Plecand de la cazul din Iasi, unde a fost nevoie de peste 3 ore ca o ambulanta sa ajunga la un apel in timpul simularii de cutremur de marti, am vrut sa aflam cum s-a descurcat serviciul de salvare din Bucuresti cu urgentele cotidiene.

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, a declarat pentru Ziare.com ca exercitiul "Seism 2016" a fost gandit in asa fel incat sa nu afecteze interventiile. Mai mult, au ajuns sa aiba chiar mai multe masini pe teren decat in mod obisnuit, pentru ca au chemat de acasa cadrele medicale care erau libere.

Practic, sefa serviciului de Ambulanta spune ca acest exercitiu a fost un ajutor, "o gura de aer".

Vezi si Cum ar arata Romania dupa un cutremur de peste 7 grade? Mii de morti si raniti doar in Bucuresti

"Ne-a ajutat exercitiul. Nu am luat nicio masina din masinile care erau in mod normal, ba din contra, am format mai multe echipaje", a punctat Grasu.

"Exercitiul, de cand a fost gandit si planificat, a fost clar ca nu afecteaza capacitatea de interventie. Nu am avut alte probleme decat acelea pe care le avem in fiecare zi. Noi am adus de acasa, din turele libere, 286 de persoane, conform planului rosu.

Efectiv in teren au fost cinci C-uri, le-am adus suplimentar, adica chiar au lucrat pentru populatie; 11 B-uri, trei ACD-uri si cinci masini de transport. Pentru exercitiu au fost alocate din acestea noi 4 masini de tip B", ne-a declarat Alis Grasu.

Ce reprezinta tipurile respective de ambulante:

Ambulanta C este destinata urgentelor medicale cu prioritate maxima si transportului medical asistat al pacientului. Aceasta este dotata cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva, iar echipajul este condus de un medic special pregatit.

Citeste si Cat de pregatiti suntem pentru un cutremur devastator: Care e situatia in fiecare sector din Bucuresti

Ambulanta B este destinata interventiei de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor; in functie de caz poate fi utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. Aceasta este dotata cu defibrilator semiautomat sau manual si cu medicamente necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.

Ambulanta ACD este cea pentru control la domiciuliu.

Amintim ca in Bucuresti si Iasi s-a desfasurat, marti si miercuri, "Seism 2016", o simulare a unui cutremur de 7,6 grade, urmat de o replica 5,6 grade.

Citeste Cum ar arata Romania la 24 de ore de la un cutremur de peste 7 grade: Bilantul mortilor creste, explozii peste noapte

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ambulanta Bucuresti exercitiu cutremur, #ambulanta Bucuresti , #cutremur