Cutremur de 4,9 grade in Buzau. S-a simtit in Bucuresti, dar si in Chisinau

Miercuri, 02 August 2017, ora 06:43
7058 citiri
Cutremur de 4,9 grade in Buzau. S-a simtit in Bucuresti, dar si in Chisinau
Foto: Arhiva/Ziare.com

Un cutremur cu magnitudinea 4,9 s-a produs, miercuri, la ora 05:32, in zona sesimica Vrancea, in judetul Buzau, potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

Seismul s-a produs la o adancime de 132,5 kilometri.

Magnitudinea anuntata initial a fost de 4,8 grade, iar adancimea, 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (19 km), Covasna (33 km), Intorsura Buzaului (38 km), Targu Secuiesc (48 km), Valenii de Munte (55 km).

A fost resimtit in Bucuresti, Iasi, Tulea, Galati, Slobozia, Busteni si in Chisinau, potrivit Digi24.ro.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca nu au fost inregistrate efecte in tara.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 4,6 a avut loc marti, la ora 13:27, la adancimea de 96,6 km.

Luni, in zona Vrancea, au avut loc patru cutremure, cu intensitati intre 2,3 si 3,1 grade.

Director stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului a declarat ca, desi prin aceste cutremure se descarca local tensiunea, zona ramane inca incarcata, astfel ca ne mai putem astepta la seisme.

"Putem vorbi de dublet, de doua cutremure de magnitudini apropiate, de magnitudini moderate, ceva mai mari decat cele obisnuite. Zona Vrancea, dupa cum se stie, de multe ori produce astfel de evenimente cuplate, apar doua-trei cutremure, in decurs de o zi sau doua zile. Zona Vrancea este o zona destul de mare, capabila sa produca seisme de magnitudini mari, magnitudini de peste 7. Aceste cutremure, intr-adevar, descarca local, in anumite zone mai descarca tensiune, dar pe total, zona ramane totusi incarcata", a explicat Mircea Radulian, director stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului.

In ultimii doi ani, in Romania au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

In Romania, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc in 8 februarie, in Vrancea, si a avut magnitudinea 5, fiind resimtit si la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cutremur Buzau august 2017, #cutremure Romania august 2017 , #cutremur