Cutremur de 6,1 in Japonia

Autor: Ana Ilie
Joi, 21 Aprilie 2011, ora 17:05
1381 citiri
Cutremur de 6,1 in Japonia

Un cutremur puternic a fost resimtit, joi, la Tokio, in Japonia.

Magnitudinea seismului a fost de 6,1 grade pe scara Richter. Acesta a avut epicentrul aproape de coasta estica a Japoniei, informeaza USGS.

Adancimea la care s-a produs seismul a fost de 42,9 kilometri. Cutremurul s-a produs la o distanta de 64 de kilometri de Capitala Tokio, 83 de kilometri de Mito, in provincia Honshu, si 152 de kilometri de Maebashi.

Cladirile din Tokio s-au zgaltait in urma seismului, insa deocamdata nu au fost raportate victime sau pagube materiale. Autoritatile nu au emis o alerta de tsunami.

Potrivit unor calcule preliminare, 23 de milioane de persoane traiesc pe o raza de 100 de kilometri de la epicentru.

Seismul de joi este cel mai recent dintr-o serie de cutremure puternice care au zgaltait Japonia incepand cu data de 11 martie, cand s-a produs un devastator seism cu magnitudinea de 9 pe scara Richter. Aproape 14.000 de persoane au murit in urma seismului si a tsunami-ului urias care i-a urmat.

Astfel, potrivit politiei nipone, 13.949 de persoane si-au pierdut viata, in timp ce numarul disparutilor a crescut pana la 13.678.

Cele mai multe victime au fost inregistrate in prefectura Miyagi, unde cutremurul a provocat 8.460 de decese. In prefectura Iwate au murit 4.008 persoane, iar in Fukushima 1.418.

Aproape jumatate dintre victime sunt persoane de peste 65 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Cutremur în Taiwan. Ce magnitudine a avut seismul FOTO
Un cutremur cu magnitudinea 5,5 a zdruncinat luni, 22 aprilie, districtul Hualien din estul Taiwanului, a anunţat autoritatea taiwaneză pentru meteorologie, transmite Reuters. Nu au fost...
#cutremur, #cutremur Japonia, #cutremur tokio , #cutremur
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Doamne pazeste si iarta Japonia!...ca de masoni satanisti ca Ghilotina si Cob n-avem nevoie!