Cutremur de 7,3 grade in Japonia, langa Fukushima

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 20:26
15314 citiri
Cutremur de 7,3 grade in Japonia, langa Fukushima

Un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs, vineri, langa centrala nipona Fukushima, in largul tarmurilor Japoniei.

Autoritatile japoneze au emis alerta de tsunami, valurile putand atinge o inaltime de pana la un metru, informeaza Russia Today.

Seismul a fost resimtit si la Tokio, metropola aflandu-se la 475 de kilometri de epicentrul sau. De asemenea, epicentrul s-a situat la 290 de kilometri de Fukushima.

Un centru de avertizare din Oceanul Pacific a transmis ca nu exista o amenintare de tsunami care ar putea provoca distrugeri la scara larga, ca urmare a cutremurului.

Aproximativ 6.000 de locuinte au fost evacuate in Kamaisihi, prefectura Iwate, din cauzat temerilor producerii unui tsunami, insa inaltimea acestuia nu a depasit 55 de centimetri nicaieri pe coasta de est japoneza, la aproximativ o ora dupa producerea seismului. Cu toate acestea, autoritatile au avertizat ca s-ar putea inregistra valuri mai mari si mai puternice.

Nu au fost raportate pagube materiale imediate, iar televiziunea japoneza a difuzat imagini cu porturi in care apa era calma.

Seismul s-a produs la 370 de kilometri de insula Honshu, in noaptea de vineri spre sambata, la ora Japoniei 2:10 (ora 20:10, ora Romaniei - n.red.), la o adancime de 10 kilometri, potrivit Institutului Geologic al Statelor Unite.

Pe 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea de 9 grade a avut loc in largul coastelor Japoniei, provocand moartea a 18.500 de oameni si generand valuri tsunami de pana la 40 de metri. Totodata, centrala nucleara de la Fukushima a fost atunci grav avariata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#cutremur Fukushima tsunami, #seism Fukushima , #cutremur