Cutremur de peste 7 grade resimtit in mai multe tari UPDATE: 100 de morti

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 12:10
4627 citiri
Cutremur de peste 7 grade resimtit in mai multe tari UPDATE: 100 de morti
Foto: Captura Youtube/Fire, Ice and Geoscience

Un seism cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter a avut loc, luni, in Afganistan, fiind resimtit si la sute de kilometri distanta, in India si Pakistan.

Din primele informatii, patru oameni au murit in nord-estul Pakistanului, informeaza CBC. Initial, s-a anuntat ca seismul a avut 7,7 grade pe scara Richter, dar ulterior s-a revenit asupra informatiilor, anuntandu-se ca magnitudinea a fost, in realitate, de 7,5 grade pe scara Richter.

Epicentrul cutremurului a fost in provincia indepartata Badakhshan, la o adancime de 213 kilometri, la granita cu Tajikistan si China, in zona inregistrandu-se daune.

Capitala afgana a ramas fara curent, aici pamantul fiind zgaltait vreme de 45 de secunde.

Seismul are loc la numai cateva zile de la ploile torentiale care au slabit fundatia caselor, facandu-le astfel si mai vulnerabile.

Conform The Guardian, pamantul s-a zgaltait circa doua minute. Seismul a fost puternic resimtit in capitala Kabul, dar si in Islamabad, Pakistan, sau New Delhi.

Cutremurul a fost atat de intens incat in Lahore, Pakistan, oamenii au iesit panicati in strada. Curtea Suprema se afla in sesiune, live, in momentul producerii cutremurului, iar judecatorii, avocatii si nu numai au fost vazuti alergand speriati, informeaza NBC.

Pentru moment nu se cunosc informatii legate de eventuale decese sau daune.

In urma cu zece ani, in 8 octombrie, Pakistanul a fost lovit de un cutremur in care si-au pierdut viata 75.000 de oameni.

UPDATE 13:00: Conform NBC, cel putin 11 persoane au murit in Pakistan, tara in care s-au prabusit mai multe cladiri.

13:24: Reuters anunta ca pana la aceasta ora s-au inregistrat cel putin 29 de victime in urma cutremurului, 17 in Afganistan si 12 in Pakistan.

Conform ABC, 12 eleve au murit intr-o scoala din provincia afgana Takhar, incercand sa iasa din cladire. Alte 30 au fost transportate la spital.

Aceeasi sursa precizeaza ca in Pakistan ar fi fost ranite 100 de persoane, in provincia Khyber Pakhtunkhwa.

14:20 Cel putin 53 de persoane au murit in urma seismului de luni, 17 in Afganistan si 36 in Pakistan, anunta Reuters. SE asteapta insa ca acest bilant sa creasca.

14:59 Bilantul victimelor in urma cutremurului de luni la cel putin 100 de morti, 24 in Afganista si 76 in Pakistan, anunta Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#cutremur Afganistan 7 grade, #cutremur Afganistan, #cutremur Afganistan India Pakistan , #cutremur