Cutremur devastator in Italia: 5 romani au murit. Alti 11 sunt dati disparuti (Video)

Joi, 25 August 2016, ora 13:45
17684 citiri
Cutremur devastator in Italia: 5 romani au murit. Alti 11 sunt dati disparuti (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Bilantul romanilor care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia a crescut la 5. Ministerul de Externe a anuntat joi dupa-amiaza ca inca trei romani au fost identificati printre victimele seismului cu magnitudinea de 6,2 grade.

"Potrivit ultimelor informatii obtinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetateni romani in urma seismului survenit la data de 24 august 2016. Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului este de cinci persoane", potrivit unui comunicat remis Ziare.com de catre MAE, care anterior anuntase ca doi romani au murit in Italia.

Cine sunt romanii morti in cutremurul din Italia: Una dintre victime e o femeie din Dolj maritata cu un italian

De asemenea, ministerul a aratat ca numarul romanilor dati disparuti a crescut de la opt, cati erau joi dimineata, la 11.

"In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani dati disparuti, numarul cazurilor inregistrate pana la acest moment este de 11 persoane. Verificarile sunt in derulare", se mai precizeaza in documentul citat.

Desi autoritatile romane vorbesc, in mod oficial, despre cinci romani morti, site-ul Emigrantul.it scrie ca, de fapt, 12 romani si-ar fi pierdut viata, dintre care cativa nu au fost inca identificati de familii. Se pare ca ar fi vorba despre 11 femei si un barbat, care au decedat dupa ce au fost prinsi sub daramaturi.

MAE precizeaza totusi ca o echipa consulara se afla pe teren si colaboreaza cu autoritatile italiene, pentru a afla daca printre victime se mai afla si alti cetateni romani.

Iata la ce numere de telefon pot suna romanii care au fost afectati de cutremurul din Italia:

Ambasada Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

Un roman povesteste dezastrul din Italia: Am praf din Amatrice in plamani. Nimic nu te pregateste pentru asa ceva

Bilantul tragic al cutremurului din Italia a ajuns joi dimineata la 247 de morti si peste 360 de raniti, dupa cum a anuntat Departamentul de Protectie Civila al tarii. Salvatorii si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi cautand supravietuitori sub cladirile prabusite, iar operatiunile vor continua si in orele urmatoare.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#romani morti Italia cutremur , #cutremur