Cutremur devastator in Italia: Numarul victimelor creste incontinuu: 268 de morti UPDATE

Vineri, 26 August 2016, ora 10:17
4372 citiri
Cutremur devastator in Italia: Numarul victimelor creste incontinuu: 268 de morti UPDATE
Foto: Captura Youtube

La doua zile de la cutremurul care a zguduit Italia, facand ca doua localitati sa fie rase de pe fata Pamantului, bilantul mortilor creste incontinuu si se produc noi replici.

Autoritatile din Italia au anuntat vineri dimineata ca numarul mortilor a urcat la 267, declarand stare de urgenta in zonele afectate de seism.

Departamentul Protectiei Civile a anuntat, vineri dimineata, un nou bilant dupa devastatorul cutremur: 267 de morti. 400 de raniti se afla in spitale. De la cutremurul de miercuri s-au produs nu mai putin de 900 de replici. 57 au fost inregistrate doar de la miezul noptii, cea mai puternica avand 4,7 pe scara Richter si survenind la ora locala 6.30, anunta ITV.

Ulterior, bilantul seismului de miercuri, din Italia, a crescut la 268 de morti, dupa descoperirea inca unui cadavru la Amatrice, a anuntat Protectia Civila.

Eforturile echipelor de salvare (ce numara circa 5.000 de persoane) sunt mult ingreunate de aceste replici, in conditiile in care se crede ca multi oameni sunt in continuare sub daramaturi. Autoritatile italiene au declarat stare de urgenta in localitatile deja afectate.

Premierul italian Matteo Renzi, care a convocat joi seara o sedinta de urgenta a Guvernului, a decis sa aloce, in prima faza, 50 de milioane de euro pentru reconstructie, arata BBC.

In plus, premierul a anulat taxele pentru locuitorii din zona afectata si a anuntat o noua initiativa, "Case italiene", menita sa consolideze constructiile precare. El a transmis, insa, ca este "absurd" sa se creada ca Italia poate construi case complet rezistente la seisme.

Masurile vin dupa ce presa italiana a criticat standardele de constructie din zonele de mare risc, in conditiile in care o parte dintre cladirile care s-au prabusit miercuri fusesera renovate recent.

Vineri dimineata, Ministerul de Externe de la Bucuresti a confirmat ca sase romani au murit in seismul de 6,2 grade din Italia. Autoritatile continua demersurile pentru identificarea altor 17 romani dati disparuti.

Ambasadorul roman la Roma, George Bologan, spune ca procedura de identificare a celor afectati de cutremur este una greoaie.

Seismul de miercuri a avut epicentrul in apropierea orasului Perugia si s-a resimtit inclusiv la Roma, Venetia si Florenta. Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.

In zona afectata de cutremur se afla circa 10.000 de cetateni romani.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#nou bilant Italia cutremur, #romani morti Italia cutremur, #morti seism Italia, #stare urgenta Italia cutremur , #cutremur