Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cutremur devastator in Italia Preot roman: Orasul Amatrice este o ruina. O romanca e cautata sub daramaturi

Miercuri, 24 August 2016, ora 21:06
8149 citiri
Cutremur devastator in Italia Preot roman: Orasul Amatrice este o ruina. O romanca e cautata sub daramaturi
Foto: Hepta.ro

Preotul ortodox Constantin Holban din provincia Rieti, grav afectata de cutremurul al carui ultim bilant indica 120 de morti, a declarat, miercuri seara, ca doua romance sunt ranite si internate la Rieti, iar o alta romanca este cautata printre daramaturi, la Amatrice. Operatiunile de salvare decurg cu mare dificultate intrucat "tot orasul este o ruina".

"O romanca se afla sub daramaturi, la Amatrice. Fratele o cauta, inca nu a gasit-o. Acum nu se stie unde este. Operatiunile de salvare sunt in desfasurare, dar decurg foarte greu pentru ca totul este daramat.

De la un capat la altul, tot orasul Amatrice este o ruina. Alte doua romance sunt la spital la Rieti. (...) O sa trec in seara aceasta pe la spital. Nu cred ca sunt intr-o stare foarte grava, pentru ca cei care sunt in stare grava sunt trimisi direct la Roma", a declarat pentru News.ro preotul ortodox Constantin Holban din Rieti.

La randul sau, preotul roman din Fermo, Bogdan Gheorghica, a precizat ca in Amatrice si Accumoli, localitatile cele mai afectate de cutremur, sunt inregistrati oficial, in statistici, 77 de romani.

El a spus ca operatiunile de cautare a supravietuitorilor continua si ca romanii din zona au fost contactati de catre Ambasada Romaniei la Roma, careia i se transmite orice informatie aflata despre cetatenii romani din zona.

"Sub daramaturi se mai afla foarte multe persoane. Tinem legatura cu ambasada si fiecare nume primit de la autoritati il comunicam ambasadei", a spus preotul.

El a precizat ca este dificil de pastrat contactul cu ranitii deoarece au fost dusi la spitale din localitati diferite, precum Roma, Ancona, Fermo, pe o raza de 200 de kilometri.

"Este foarte mult haos aici, centrul istoric a fost distrus", a declarat preotul ortodox de la biserica San Pietro din Fermo.

Ministerul de Externe a anuntat, miercuri seara, ca un roman a murit, doi au fost raniti si alti noua au fost dati disparuti de catre apartinatori in urma cutremurului din Italia.

Ultimul bilant al cutremurului din Italia a ajuns la 120 de morti.

Italia a fost zguduita miercuri dimineata de un cutremur puternic de suprafata, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter. Epicentrul a fost in apropierea orasului Perugia si seismul s-a resimtit inclusiv la Roma, Venetia si Florenta. Urmariti, in format LIVE, desfasurarea evenimentelor

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romanca disparuta daramaturi Italia, #romanca cautata daramaturi cutremur Italia, #romani cutremur Italia , #cutremur