Doi romani au murit in cutremurul din Italia. Bilantul mortilor a ajuns la 247

Joi, 25 August 2016, ora 07:07
14485 citiri
Doi romani au murit in cutremurul din Italia. Bilantul mortilor a ajuns la 247
Foto: Hepta.ro

Ministerul de Externe confirma moartea unui al doilea roman in cutremurul devastator de miercuri din Italia. Pe de alta parte, autoritatile italiene au dat publicitatii un nou bilant al tragediei: 247 de morti si sute de raniti.

Una dintre victime este o femeie din Dolj maritata cu un italian.

"MAE transmite sincere condoleante familiilor celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in urma acestei tragedii si acorda intreaga asistenta necesara in continuare", transmite un comunicat al institutiei remis joi dimineata Ziare.com.

In plus, MAE precizeaza ca au mai fost identificati doi romani printre ranitii internati.

"Echipele consulare mobile s-au deplasat la unitatile medicale unde se afla internati cei 4 cetateni romani raniti si mentin permanent legatura cu personalul specializat care ii monitorizeaza pentru informatii actualizate cu privire la evolutia starii acestora de sanatate", adauga documentul citat.

Totodata, MAE mentioneaza ca doua echipe mobile ale consulatului din Bologna au mers in cursul noptii la o tabara de sinistrati, unde sunt adapostiti 10 romani.

In ceea ce priveste disparutii, "verificarile continua, in acest moment 8 persoane (cetateni romani) aflandu-se in aceasta situatie".

Echipele consulare mobile se afla in continuare pe teren si cauta prin spitale pentru a identifica daca printre raniti mai sunt si alti romani.

Italia a fost zguduita miercuri dimineata de un cutremur puternic de suprafata, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter. Epicentrul a fost in apropierea orasului Perugia si seismul s-a resimtit inclusiv la Roma, Venetia si Florenta.

Bilantul mortilor a ajuns la 247, a anuntat joi dimineata Protectia Civila, relateaza Reuters.

Printre victime se numara foarte multi copii, a spus ministrul Sanatatii, Beatrice Lorenzin.

Premierul Matteo Renzi se asteapta ca bilantul victimelor sa mai creasca.

Peste 2.500 de oameni au ramas fara adapost, in conditiile in care localitatile Amatrice, Accumoli si Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe fata Pamantului.

Oamenii ramasi pe drumuri au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in corturi.

In zona afectata de cutremur se afla circa 10.000 de cetateni romani.

Cei afectati de cutremurul care a lovit centrul Italiei pot suna la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

In anul 2009, cinci romani au murit in urma cutremurului din aprilie, din L'Aquila.

Citeste mai multe informatii si marturii despre cutremurul din Italia:

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#romani morti cutremur Italia , #cutremur
Comentarii
Poza Baltagul
Baltagul
rank 1
ce faceau romanii in Italia? munceau ca statul roman i-a gonit!
Poza adevar
adevar
rank 1