Eroii de la cutremurul devastator din Italia: 9 oameni sunt in viata datorita unor frati romani

Sambata, 27 August 2016, ora 11:21
186192 citiri
Eroii de la cutremurul devastator din Italia: 9 oameni sunt in viata datorita unor frati romani
Foto: Digi24

Daniel si Marian Chirilus sunt considerati eroi de locuitorii din San Lorenzo, Italia. Eu au salvat viata a 9 oameni, printre care si copii, care altfel ar fi murit prinsi in cladirile zguduite de cutremurul inregistrat miercuri.

Cei doi tineri sunt de origine din Sibiu, dar de 10 ani traiesc in Italia, impreuna cu parintii si o sora mai mica, informeaza Digi24.

Seismul i-a trezit din somn. "Cum am iesit, am apucat sa iesim in piata, s-a prabusit tot la pamant", a povestit Marian Chirilus.

Cei doi frati au sarit apoi in ajutorul vecinilor blocati sub daramaturi.

"Ei nu puteau sa iasa din casa", povesteste Daniel (foto), aratand catre o cladire.

"Marian a rupt usa, am intrat dupa ei pana sus. I-am scos pe toti afara. Dupa aia, mai era o familie cu doi copii in partea cealalta. Aici era o romanca cu o babuta. Nu putea sa iasa ca usa era blocata. Am rupt-o si i-am scos afara si pe ei", a mai povestit acesta.

In total, 9 oameni au ramas in viata datorita curajului si solidaritatii aratate de cei doi frati romani.

"Cand vezi lumea ca moare, frica o lasi deoparte. Cred ca oricine era in locul meu ar fi facut la fel", a declarat cu modestie Daniel.

In schimb, Mauro, un salvator voluntar italian, spune ca romanii au fost "fantastici".

"Romanii au fost primii care au iesit cand a avut loc cutremurul. Au fost primii care au venit. Daniel si fratele sau, doi baieti romani. Au fost fantastici. Impreuna am batut la usa aia de acolo, a iesit mama, mai intai am scos copiii, apoi dupa ce am scos-o pe mama, a cazut toata casa", a povestit Mauro, vizibil impresionat de cele traite.

Daniel spune insa ca nu are de ce sa fie mandru, pentru ca a facut ce trebuia.

"Nu ma simt mandru. Nu ma simt nimic. Simt ca am putut sa ajut si ma bucur ca i-am ajutat. Nu am cu ce sa ma laud. Am facut o fapta buna. Mai mult de atata, nimic", a declarat Daniel.

In prezent, cei doi frati au ramas doar cu hainele de pe ei si locuiesc in corturi, alaturi de ceilalti sinistrati din San Lorenzo care au avut norocul sa scape in viata dupa cutremur. Cu toate astea, ei participa in fiecare zi alaturi de pompieri la cautari, cu speranta ca mai exista oameni pentru care se mai poate face ceva.

Daniel si Marian spun ca daca vor reusi sa se puna din nou pe picioare, familia lor va ramane in continuare in San Lorenzo, dar daca nu, vor pleca mai departe, intr-un alt loc unde vor putea sa se stabileasca si sa isi continue viata.

284 de oameni au fost declarati morti in urma cutremurului inregistrat miercuri in Italia, dar in continuare exista persoane date disparute si sansele de a fi gasite in viata scad pe zi ce trece.

Autoritatile de la Bucuresti informeaza ca 8 romani au murit, iar alte 19 persoane sunt date disparute de apropiati.

Sambata, in Italia a fost declarata zi de doliu national in memoria victimelor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#frati romani salvatori cutremur Italia, #cutremur romani Amatrice , #cutremur