Exercitiul de cutremur continua cu o replica de aproape 6 grade, in Vrancea: Bucurestiul e lovit in plin

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 18:03
2915 citiri
Exercitiul de cutremur continua cu o replica de aproape 6 grade, in Vrancea: Bucurestiul e lovit in plin
Foto: Arhiva Facebook/DSU

Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) anunta ca, potrivit scenariului exercitiului Seism 2018, o noua replica a cutremurului simulat initial s-a produs, luni dupa-amiaza, in Vrancea, avand magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter. Echipele de interventie fac recunoasterea in teren si evaluarea pagubelor.

Potrivit DSU, conform scenariului, la ora 16:45 s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 136 de kilometri, o noua replica a cutremurului, avand magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter. Cea mai afectata zona este, si de aceasta data, municipiul Bucuresti, fiind informatii despre producerea unor pagube materiale si despre persoane afectate.

In prezent se realizeaza recunoasterea in teren si evaluarea pagubelor, activitati intreprinse de echipele de interventie in situatii de urgenta.

Politia si Jandarmeria asigura masurile de ordine publica in zonele in care se desfasoara activitatile din cadrul exercitiului si acorda asistenta persoanelor prezente in respectivele zone.

Exercitiul Seism 2018 isi propune antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare si raspuns, la nivel local, regional si national, in cazul producerii unui seism major cu victime multiple.

Situatia e tragica in cazul simularii

Potrivit scenariului, sambata dimineata, la ora 08:37, in zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7,5 grade pe scara Richter, unde seismica avand ca axa de deplasare Bucuresti - Alexandria - Sofia si Iasi - Chisinau.

O replica de 5,8 grade a cutremurului initial simulat in cadrul exercitiului Seism 2018 s-a produs, duminica, echipele pornind in teren pentru a evalua situatia. In urma replicii, Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei (CNCCI) a solicitat suplimentarea fortelor din Bucuresti cu echipe de cautare-salvare (inclusiv alpinisti) din judetele Vrancea, Brasov, Constanta, Calarasi, Buzau, Arges. Fortele se vor prezenta in bazele de operatii, urmand a fi directionate in zonele afectate de replica seismului.

Potrivit datelor transmise, luni dimineata, de catre DSU, in cadrul exercitiului Seism 2018, 565 de oameni au fost salvati in cursul noptii, 186 de persoane sunt inca prinse sub daramaturi, iar peste 4.700 sunt disparute.

De asemenea, potrivit scenariului, au fost afectate 4.200 de cladiri (420 distruse total, 1.420 distruse partial si 2.400 improprii pentru locuit).

In cadrul exercitiului, se inregistreaza la aceasta ora, potrivit scenariului, peste 3.000 de persoane decedate, 5.200 de persoane ranite, peste 40.000 persoane fara adapost, 35.000 fara electricitate si 45.000 fara apa potabila.

Tot potrivit scenariului, cinci spitale din Bucuresti au fost distruse de cutremur, 22 de unitati spitalicesti au fost distruse partial, iar opt au fost avariate dar au ramas functionale.

Citeste mai multe despre aceasta simulare de cutremur:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitiu cutremur Bucuresti morti raniti , #cutremur
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5