Japonia: MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in aceasta tara

Luni, 14 Martie 2011, ora 11:59
1434 citiri
Japonia: MAE recomanda romanilor sa evite calatoriile in aceasta tara
Foto: Arhiva

Ministerul de Externe a emis o alerta de calatorie pentru Japonia, in urma cutremurului de 9 grade care a avut loc vineri in arhipelag, in care le recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in acest stat, deoarece exista factori de risc.

Pana in prezent s-au produs mai multe replici puternice ale seismului din 11 martie, avertizeaza MAE, care atrage atentia, de asemenea, ca e xista riscul ca un tsunami sa loveasca din nou Japonia. In acest sens, autoritatile locale au lansat un avertisment catre populatia din regiunea de coasta a Japoniei, sa se refugieze in zone inalte, arata Ministerul roman de Externe.

Autoritatile nipone lanseaza avertismente repetate privind posibilitatea intreruperii energiei electrice in intreaga Japonie din cauza suspendarii activitatii mai multor centrale nucleare. Totodata, sistemele de comunicatii au fost puternic afectate de seism.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa nu se deplaseze in provinciile Miyagi si Iwate care au fost afectate de seismul de la sfarsitul saptamanii trecute. MAE mentioneaza, de asemenea, ca reactorul 3 de la Fukushima este sub monitorizare permanenta dupa ce duminica dimineata s-au constatat scurgeri radioactive, in cantitati reduse.

Primaria din Sendai pune la dispozitia cetatenilor straini care se afla in aceasta localitate doua linii de permanenta, respectiv: 022.265.2471 si 022.224.1919, informeaza MAE.

Ministerul de Externe ii sfatuieste, de asemenea, pe cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Japonia sau care se afla deja pe teritoriul acestui stat, sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Tokyo si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Cetatenii romani sau familiile acestora pot contacta Ambasada Romaniei la numarul de telefon +81.334.79.03.11 sau la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp ; office@ambrom.jp cat si la celula de criza din cadrul MAE (Departamentul Consular), la numarul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro

Cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc, sunt atentionati ca isi asuma propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in astfel de zone sunt reduse.

MAE recomanda cu insistenta cetatenilor romani sa isi incheie asigurare de calatorie, medicala si de viata.

Cetatenii romani trebuie sa tina cont de faptul ca Japonia, ca si majoritatea insulelor din zona, prezinta un potential seismic ridicat.

Cetatenii romani care se afla pe teritoriul Japoniei sunt sfatuiti s a respecte cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale, sa urmareasca mass-media locala pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate de seism pentru a le putea evita, sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma, mai arata Ministerul roman de Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cutremur Japonia, #seism Japonia, #recomandari calatorie Japonia , #cutremur