O romanca povesteste dezastrul din Italia: E un cosmar care nu se termina. Orice miscare, orice sunet... raman blocata!

Vineri, 26 August 2016, ora 12:21
3983 citiri
O romanca povesteste dezastrul din Italia: E un cosmar care nu se termina. Orice miscare, orice sunet... raman blocata!
Foto: Twitter/Departamentul italian de pompieri

O tanara din Sinaia care munceste in Rieti spune ca in centrul Italiei, unde au avut loc cutremurele, "cosmarul nu se mai termina". "Orice miscare, orice sunet... raman blocata, ma ia tremuratul. In strada vezi numai ambulante, carabinieri si sute de elicoptere", declara aceasta.

Ana Maria Rotaru este o tanara de 30 de ani din Sinaia, mama a unui copil, care a plecat in Italia pentru un trai mai bun, iar de trei ani munceste in Rieti.

"M-am speriat destul de rau. Atat de rau incat sa-mi revin abia azi. A fost o experienta pe care n-am s-o uit niciodata", a declarat Ana Maria Rotaru.

Ea povesteste ca dormea in momentul in care s-a produs primul cutremur.

"Eram cu fata la perete, intr-un pat de o persoana. La primul impact m-a aruncat cu fata in perete. M-am speriat rau. Pe moment n-am gandit la cutremur. Am deschis ochii in camera, nu era nimeni, iar patul se zguduia rau de tot. Pentru cateva secunde m-a dus gandul la un diavol, la o chestie necurata, iar in urmatoarele secunde am inteles ca e cutremur. Nu stiam ce sa fac. M-am ridicat. Se zguduia tot", isi aminteste Ana.

Apoi, tanara a mers la batrana cu care locuieste: "Am tinut-o de mana, sperand si rugandu-ma la Dumnezeu sa se termine cu bine".

Dar sirul cutremurelor a continuat.

"Primul a fost marti, noaptea. A fost unu a doua zi la pranz, unu miercuri seara, iar miercuri noapte alte doua. Foarte multa frica. Sincer, am ramas socata. Orice miscare, orice sunet.. raman blocata, fara sa misc si ma ia tremuratul. In strada, de doua zile vezi numai ambulante, carabinieri si sute de elicoptere. Cosmarul nu se mai termina", adauga femeia.

Rieti nu a fost afectat de cutremur, nu sunt case prabusite sau victime.

"Cea mai afectata localitate, Amatrice, e aici aproape. Acolo a facut dezastru. De orasul ala s-a ales praful, nu mai exista nimic in picioare. Ei de dimineata pana seara cauta in continuare. Aici, ei obisnuiesc ca fiecare oras sa aiba festivalul lui. Weekend-ul acesta era la 'festa della amatriciana', erau foarte multi turisti veniti, erau multe persoane venite in vizita, venisera pentru festa", spune tanara.

Ea adauga ca inainte de cutremur a trait momente stranii, ca si cand ar fi existat semne care prevesteau ca se va intampla ceva rau: "Seara, inainte de cutremur, ceea ce eu am simtit si toata lumea cu care am vorbit, a fost faptul ca afara era foarte frig, un vant incredibil. Si, in schimb, in case nu se putea respira. A fost o noapte in care nu a dormit nimeni de caldura. Dar afara era vant".

Intrebata daca are de gand sa se intoarca in Romania, de frica altor cutremure, Ana Maria Rotaru a spus ca intentioneaza sa ramana in Italia pentru ca nu vrea sa renunte.

Noul bilant al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 268 de morti si aproximativ 400 de raniti, potrivit Serviciul italian al Protectiei Civile. Pe de alta parte, vineri dimineata, al saselea roman care si-a pierdut viata in cutremurul din Italia a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#marturii supravietuitori cutremur Italia, #seism Italia marturii, #morti cutremur Italia , #cutremur