Ziare.com

Pierderi fara precedent in cazul unui seism major - predictia unui geolog scotian

Joi, 09 August 2012, ora 21:39

   

Pierderi fara precedent in cazul unui seism major - predictia unui geolog scotian
Pentru geologul scotian Iain Stewart este doar o problema de timp pana cand un cutremur puternic de pamant va lovi un oras mare si "va provoca pierderi fara precedent in istoria omenirii".

Aceasta predictie sinistra a fost anuntata de omul de stiinta in cadrul unei alocutiuni la Conferinta de geologie de la Brisbane. Iain Stewart a precizat ca riscul de catastrofa a crescut, deoarece numeroase orase mari s-au dezvoltat pe sau in apropierea unor falii seismice majore, informeaza News.com.au.

Si asta deoarece liniile de falie ofera conditii excelente pentru construirea si dezvoltarea localitatilor: accesul la apa este facil, iar campiile inconjuratoare ofera conditii propice pentru culturi.

Daca inainte aceasta "atractie fatala" pentru zonele periculoase nu era un lucru atat de grav, deoarece cutremurele erau rare, iar orasele mici, astazi riscul in caz de cutremur este mult mai mare, estimeaza geologul.

In prezent, chiar daca normele de constructie s-au ameliorat, seismele pot provoca mai multe victime, deoarece metropolele aduna un numar impresionant de locuitori. Fara a oferi o lista cu orasele mari aflate intr-o asemenea situatie, Iain Stewart a atras atentia ca noi suntem cei care alegem sa traim in astfel de locuri riscante. Aici a dat ca exemplu orasul San Francisco, care, chiar daca este amenintat de un cutremur foarte mare, se dezvolta intr-un ritm ametitor.

Geologul a amintit si de cresterea numarului celor care aleg sa locuiasca in orasele mari de la tarmul marii sau oceanelor, in zonele in care se produc tsunami. La sfarsitul prezentarii din cadrul conferintei, Iain Stewart s-a intrebat de ce oamenii ignora avertismentele specialistilor si isi primejduiesc viata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6115 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine Cataline Ce e scris sa se-ntimple se intimpla

Tu nu vezi ce de tunami e si-n politica romaneasca?
Unul pe bune si zdravan de tot le trebuie la Bucuresti mutam capitala temporar la Brasov si s-a ispravit o data ptr totdeauna cu asemenea politicieni cu asemenea parlament cu astfel de clase politice care nu fac decit sa duca Romania la pierzanie. O noua temelie si baze noi trebuiesc puse ca sa mai poata fi ceva ca romanul sa mai poata spera la ceva.

 

Ei, asta era logica celor 3 autostrăzi de nicăieri pană nici

unde din zonă! Si mai barfeau unii că sunt in executie cele 2 si proiectată cea de-a III-a numai pentru HarCov...

Deci, dupa stirea de la 20,55, cel mai sigur e pe Marte!

.

 

Urmàtorul cutremur de peste 8 grade, e iminent in California

Los Angeles ...

http://geoq.ru/cal_mega_01e.htm

Sper sà nu fie chiar acum, cand ajunge Marte peste Saturn, cà a luat-o direct si e aproape, in cruce cu Venus, Uranus si Pluto.

Dacà nu, mai e pericol cand ajunge Marte peste Pluton, mai ales dacà in perioada aia Pluton sau Uranus ies din retrogradare si o iau direct ...calculati cu un orb de 2° ...

 

@ Paradis

Urmatorul..Zgiltzitor dar.. peste 8,5 o sa fie ..SUB.
sediu* din kiseleff..O sa fie.. priveg ptr. Satana :
nielü-zimbarielü..cu mici f. mici shi mini-beri..deh..
sintem in .."economisiri".darrr..multa smoala pe EL.!?

:-)))

Imi e f teamà de cutremure, l-am fàcut pe cel din 77 la etajul 10, pe falia Fundeni-Lizeanu, galeriile se miscau la 45% la stanga si la dreapta, unii nu mà cred, cand le spun.
Nu am sà uit niciodatà acel cosmar.
Totul in casà a fost pe jos, inclusiv ce era in frigider, pahare, farfurii, bibliotecile, absolut tot.

Paradis

In acceeasi situatie et 10 Mihai Bravu cum iesi din subteran la Obor spre Dimitrov si stiu ca ceea ce spui te marcheaza pentru toata viata.Intradevar cine nu a trecut prin asa ceva nici nu banuieste urmarile in mentalul omului patit.Din pacate azi nici pe departe nu suntem pregatiti ca atunci.Ceea ce se poate face azi nu cred ca reprezinta 20% din ceea ce s-a facut atunci incepand de la interventia imediata organizata pentru a scoate oamenii de sub daramaturi si pana la da gratis apartamente mobilate haine si multe altele sinistratilor.

este vorba de Bucuresti?

Bucurestiul este amenintat in mod serios. Dar unde sa ne ducem?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor