Trei cutremure luni dimineata, in Romania

Luni, 09 Mai 2016, ora 09:05
3653 citiri
Trei cutremure luni dimineata, in Romania
Foto: Captura Youtube/Fire, Ice and Geoscience

Trei cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 3,4 grade pe scara Richter s-au produs luni dimineata, intr-un interval de aproximativ 4 ore, in judetele Vrancea si Brasov, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Primul seism, cu magnitudinea de 3,4 grade Richter, a avut loc la ora locala 1,37, in judetul Vrancea, la o adancime de 162 kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (41 km), Focsani (43 km), Ramnicu Sarat (47 km), Marasesti (51 km) si Targu Secuiesc (52 km).

Cel de-al doilea cutremur, cu o intensitate de 2,8 grade Richter, s-a produs la ora locala 3,56, tot in judetul Vrancea, la o adancime de 144 kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (42 km), Focsani (44 km), Ramnicu Sarat (45 km), Marasesti (53 km) si Targu Secuiesc (54 km).

Al treilea seism, produs la ora locala 5,42 in judetul Brasov, a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost: Sacele (19 km), Brasov (26 km), Sinaia (36 km), Rasnov (36 km) si Sfantu Gheorghe (37 km).

In luna mai, in Romania au avut loc 12 cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 3,6 grade pe scara Richter.

In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania in ultimii ani a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cutremur Romania, #cutrmure luni dimineata Romania , #cutremur