A murit femeia care a condus HP

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 20:32
2521 citiri
A murit femeia care a condus HP
Foto:inquirer.net

Patricia Dunn, fosta sefa a companiei Hewlett Packard a murit, la varsta de 58 de ani, in urma unei lungi batalii cu cancerul.

Patricia Dunn s-a remarcat prin formidabila sa ascensiune profesionala, de la o simpla dactilografa la o banca de investitii, la elita mediului corporatist din Statele Unite, informeaza AFP.

Dunn a decedat duminica dimineata, la resedinta sa din Orinda, inconjurata de familia sa, a declarat sora defunctei, Debbie Lammers. Aceasta a mai mentionat ca decesul a fost provocat de cancer ovarian.

Patricia Dunn a fost una dintre cele mai puternice femei din mediul corporate american.

"Prin felul ei de a fi un lider, prin curajul si calmul de care a dat dovada atat in viata ei profesionala, cat si in cea personala, a fost un exemplu pentru noi toti", a continuat Lammers.

Perioada in care Dunn a condus HP a fost una din cele mai provocatoare si mai controversate de la infiintarea companiei din Palo Alto, in 1939.

Dunn, o absolventa a Universitatii Berkeley din California si-a inceput cariera ca dactilografa la o banca de investitii, reusind sa transforme acest angajament pe doua saptamani intr-un job full-time si reusind, apoi, sa urce in functie, castigandu-si o reputatie deosebita printre oamenii de afaceri.

Viata personala e fostei sefe a HP nu a fost una neaparat fericita.

Problemele financiare ale familiei i-au marcat copilaria, in timp ce tatal ei, un actor de vodevil, a murit in urma unui atac de cord, cand Dunn avea zece ani. Dupa decesul tatalui, familia s-a mutat intr-un oras la nord de San Francisco, in timp ce sanatatea mamei sale a continuat sa se deterioreze.

Mama lui Dunn a murit, mai tarziu, de cancer la san.

Chiar in momentul in care Patricia Dunn si-a atins varful carierei profesionale, ca director al Barclays, a fost diagnosticata cu cancer la san si melanom.

Doi ani mai tarziu, a fost diagnosticata cu cancer ovarian, si in toamna lui 2006 a suferit o operatie pentru extirparea tumorii care intrase in metastaza, la trei saptamanii inainte ca scandalul care avea sa-i aduca demisia de la HP sa fie facut public.

Dunn si-a depus demisia din functia de director al Hewlett Packard in urma unei investigatii privind ascultarea telefoanelor membrilor consiliului director al HP, in incercarea de a identifica angajatii care ofera informatii catre mass-media.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Patricia Dunn deces HP, #Hewlett Packard director deces, #cancer ovarian Hewlett Packard , #deces