A murit actrita Rodica Tapalaga

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 16:01
19798 citiri
A murit actrita Rodica Tapalaga

Actrita Rodica Tapalaga a murit sambata, la varsta de 71 de ani, in urma unor lungi suferinte. Actrita era bolnava de ceva vreme iar medicii au incercat sa o salveze, insa in zadar.

Rodica Tapalaga suferea de o colagenoza (boala metabolica ce este caracterizata prin proliferarea colagenului in tesutul conjunctiv) care dura de aproximativ sapte ani, iar in ultimele doua luni boala s-a agravat. Trupul actritei a fost depus la Biserica Sfintii Trei Ierarhi, iar cei care doresc sa isi ia adio de la artista o vor putea face duminica si luni, a declarat la Realitatea TV, fiul artistei, Barbu Popescu.

"Era o actrita de exceptie. (...) De cate ori ne-am intalnit ne-am iubit si ne-am inteles", a declarat Stela Popescu, la Realitatea TV.

La randul sau, actorul Florin Zamfirescu s-a declarat indurerat de moartea actritei:

"Stiam cu totii ca este bolnava, am revazut-o in urma cu cateva seri. E o mare pierdere. Imi aduc aminte ca Rodica Tapalaga era o actrita de mare exceptie. Era o forta, un taifun, un talent pur si simplu. Are un loc important in istoria teatrului romanesc", a declarat acesta.

"Dispare unul dintre cei mai buni actori care au fost in viata noastra, in societatea noastra. Speram sa fie odihnita si sa speram ca se va asterne cumva linistea in sufletul nostru, celor care raman", a declarat si Ileana Stana Ionescu.

Actorul Mircea Diaconu a spus, de asemenea ca regreta disparitia actritei: "M-a socat pur si simplu, ma ingrozeste. Desi cateodata e aproape natural, tot ne sperie. Actorii par eterni si cand sunt morti, pare ca ramanem singuri. Imi pare tare rau", a spus acesta.

Rodica Tapalaga a absolvit Institutul de arta teatrala si cinematografica din Bucuresti si a debutat in 1958 pe marile ecrane in comedia "Alo?...ati gresit numarul!", alaturi de Stefan Tapalaga, Stefan Mihailescu-Braila si Stela Popescu.

A jucat pe scena Teatrului National din Craiova, la Teatrul Notarra si Teatrul Mic, iar din 1981 pana in prezent a fost actrita a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti. A jucat in numeroase capodopere ale dramaturgiei internationale, precum "Pygmalion" (G.B. Shaw), "Copiii Soarelui" de M. Gorki (in rolul Fima), "D'ale carnavalului" si "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale, "Unchiul Vania" sau "Trei surori" de A.P. Cehov. Actrita a jucat si in teatrul radiofonic.

A fost casatorita cu scenograful Ion Popescu-Udriste, cu care a avut un baiat. A fost sora actorului Stefan Tapalaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Rodica Tapalaga, #Rodica Tapalaga deces , #deces
Comentarii