Cristian Paturca a vrut sa fie incinerat - vezi ce mai contine testamentul sau

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 13:04
6956 citiri
Cristian Paturca a vrut sa fie incinerat - vezi ce mai contine testamentul sau

"Am trait pentru tara mea, neamul si regele meu!" scrie pe cutia ce contine "testamentul" pe care cantautorul Cristian Paturca l-a lasat familiei sale si colegilor de la Asociatia 21 Decembrie 1989.

Ceea ce Cristian Paturca a numit "testamentul" sau este, de fapt, cate o scrisoare in care isi ia adio de la fiul sau Vlad, de la fosta sotie Sorana, de la rude si prieteni dragi.

In aceste scrisori, el isi exprima si ultima dorinta - aceea de a fi incinerat, iar cenusa sa ii fie depusa la Piata Universitatii.

A murit Cristian Paturca

"Va implor sa ma ardeti, iar cenusa mea sa o puneti la Troita din Piata Universitatii. (...) Gandul cel mai bun il am pentru fiul meu", ii roaga cantautorul pe "cei care l-au iubit, admirat, apreciat sau urat". Chitara lui Cristi Paturca va fi lasata fiului sau.

In cutia - testament, care a intrat marti seara in posesia familiei, se mai afla si actele regretatului cantautor. Tot in cutie se afla si o scrisoare adresata post-mortem "Motului Pitis".

Nu a vrut ca la capataiul lui sa se afle Emil Constantinescu si "clica lui"

Cristian Paturca ii roaga, pe aceasta cale, pe cei apropiati sa nu permita ca, "atunci cand va veni vremea", la capataiul sau sa se afle o serie de persoane, printre acestea fiind fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, "clica lui", fostii presedinti ai Asociatiei 21 Decembrie 89 Adrian Dumitrescu si Puiu Aferaritei.

Intr-o alta scrisoare, de aceasta data autobiografica, datata 13 decembrie 2007, Cristian Paturca se adreseaza "Ingerului Cristian", care l-a pazit tot timpul vietii sale si care "l-a suportat cu bune si cu rele". Pe cateva pagini, el povesteste cum a trait "cat sapte vieti", o viata frumoasa, in care nu a facut rau nimanui, a iubit femeile, o viata grea de turnee, dar in care a indeplinit dorinta tatalui sau - aceea de a canta.

"Am carat scule pentru Cenaclul Flacara si, la un moment dat, Adrian Paunescu si-a dat seama ca stiu sa cant", isi aminteste Cristi Paturca in scrisoarea autobiografica.

Cantautorul rememoreaza, in cuvinte emotionante, momentele traite in decembrie 1989, cand a fost "martor la vieti secerate", descrie "scena balconului" de la Universitate, unde a cantat si cand, dupa cum spune el, "l-a inteles pe Nicolae Ceausescu", dar a reusit sa nu se imbolnaveasca de "sindromul balconului".

Paturca ii mai povesteste "Ingerului Cristian" cat de emotionat a fost atunci cand i-a sarutat mana Papei Ioan Paul al II-lea si cand s-a aflat alaturi de "liderul lumii Bill Clinton", care i-a ascultat muzica.

"Atunci, Ingerule Cristian, am stiut ca existi!", spune Paturca in scrisoarea-testament.

Cu mai putina emotie, dar fara regrete, autorul "Imnului Golanilor" isi aminteste de "intrarea sa in politica" si de participarea lui la campanii electorale.

Nu in ultimul rand, el povesteste despre relatia cu fosta sotie Sorana, pe care spune ca a iubit-o foarte mult, dar de care s-a despartit dupa mai bine de zece ani de casnicie.

Funeraliile artistului vor avea loc vineri

Conducerea Asociatiei 21 Decembrie 1989 a fost delegata, de sora si verisoara primara a cantautorului, sa se ocupe de toate demersurile legate de funeraliile acestuia.

Trupul neinsufletit al lui Cristian Paturca va fi depus miercuri la Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa" din Capitala, iar joi la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Funeraliile artistului vor avea loc vineri, cand este programata incinerarea. Cristian Paturca a fost gasit mort, marti, in jurul orei 14,15, la domiciliul sau din Bucuresti. Avea 45 de ani si a murit in urma unei indelungate suferinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Cristian Paturca murit, #Cristian Paturca testament, #Cristian Paturca inmormantare , #deces