MAE si MAI confirma decesul romanilor din Italia

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 15:38
3933 citiri
MAE si MAI confirma decesul romanilor din Italia

Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul de Interne confirma ca sase romani, intre care un copil, au murit intr-un grav accident rutier produs sambata dimineata in Italia. Alti 3 romani au fost raniti.

Potrivit unui comunicat al MAI, accidentul a avut loc intre Roma si Napoli, cei 9 cetateni romani aflandu-se intr-un microbuz care a intrat in coliziune cu un alt autovehicul.

Toti cei 6 cetateni romani care au decedat in accident erau cetateni rezidenti in Italia.

Grav accident in Italia: 6 romani au murit

Cinci cetateni romani adulti au murit pe loc, un minor, tot cetatean roman, a decedat la spitalul din Tivoli, precizeaza la randul sau Ministerul de Externe.

In celalalt autovehicul, tot de tip microbuz, se aflau 6 persoane, posibil cetateni marocani, mai afirma MAE.

Potrivit sursei citate, consulul Romaniei continua sa mentina legatura permanenta cu reprezentantii politiei italiene, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare, precum si pentru a intra in posesia detaliilor privind identitatile certe ale tuturor victimelor.

In prezent, o echipa consulara se afla in drum spre cele doua spitale unde sunt internati cetatenii raniti.

La nivelul Ambasadei Romaniei la Roma s-a constituit o echipa consulara care gestioneaza cazul, fiind declansate toate demersurile legale de obtinere a unor informatii suplimentare, precum si in vederea acordarii asistentei consulare familiilor cetatenilor romani decedati si raniti.

UPDATE 16.45 Potrivit unui comunicat MAE remis redactiei Ziare.com, prima echipa consulara a identificat spitalul unde se afla unul dintre cei doi cetateni romani, care este ranit grav. Conform informatiilor transmise de medicii curanti, acesta se afla in sala de operatie, fiind supus unor interventii chirurgicale de urgenta, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra sanselor de supravietuire. Echipa consulara ramane in contact cu reprezentantii spitalului in care se afla internat cetateanul roman.

O a doua echipa consulara s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se afla celalalt cetatean roman ranit, soferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple si i se acorda ingrijiri medicale. Din cauza socului produs, soferul nu a putut oferi, deocamdata, elemente suplimentare asupra producerii accidentului.

Ambasada Romaniei la Roma mentine legatura cu politia italiana care gestioneaza cazul si, totodata, cu autoritatile judiciare italiene, pentru actualizarea informatiilor si este pregatita sa acorde asistenta consulara familiilor victimelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#romani Italia accident, #romani morti accident Italia , #deces