Muresan afla vineri sau luni daca ajunge la inmormantarea fiului

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 13:45
2413 citiri
Muresan afla vineri sau luni daca ajunge la inmormantarea fiului
Foto: Amos News

Cererea fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan de a fi eliberat temporar din inchisoare pentru a participa la inmormantarea fiului sau va fi analizata vineri sau luni, dupa ce reprezentantii Penitenciarului Gherla au primit prin fax un act doveditor al mortii lui Dan Muresan.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, a declarat, vineri, ca un act doveditor al decesului lui Dan Muresan a ajuns la penitenciar prin fax, miercuri seara, insa documentul nu este in limba romana.

"Analiza solicitarii lui Muresan de obtinere a permisiunii de iesire din penitenciar pe perioada determinata va fi analizata de o comisie specializata dupa ce vor exista toate documentele necesare, comisia urmand sa se intruneasca vineri sau luni", a declarat Chiorean.

Potrivit unor surse locale, slujba de inmormantare a lui Dan Muresan va avea loc marti, de la ora 13:00, la Biserica Sfantul Anton din Baia Mare. Fiul fostului ministru al Agriculturii va fi inmormantat in cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare.

Fiul lui Muresan a murit in Kenya

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan, care ispaseste sapte ani de inchisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat intreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului sau, gasit mort intr-un apartament din Kenya.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, declara, marti, ca Ioan Muresan a depus o cerere de intrerupere temporara a pedepsei pentru a participa la inmormantarea fiului sau. La acel moment, solicitarea nu fusese analizata, intrucat nu erau depuse actele doveditoare.

Intr-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Muresan spunea ca a aflat despre moartea fiului sau in timp ce se afla la slujba de duminica, fiind anuntat de catre sotia sa.

El afirma ca fiul sau urmase cursurile mai multor scoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firma din SUA in domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani si a fost trimis in diferite tari. Muresan povestea ca apoi fiul sau a inceput sa lucreze pentru o firma din Anglia, din acelasi domeniu, el conducand Departamentul electoral, iar in Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidentiale.

In interviul mentionat, Muresan spunea ca a vorbit ultima data cu fiul sau vineri (vinerea trecuta), insa legatura telefonica nu era foarte buna, astfel ca i-a spus ca vor vorbi alta data. El relata ca fiul sau i-a spus ca va pleca la o cina cu clientii pentru care lucra si ca probabil se va intoarce duminica, urmand sa isi viziteze tatal. Muresan spunea ca ulterior a aflat ca dupa acea cina fiul sau s-a intors in camera de hotel de unde nu a coborat a doua zi, fiind gasit mort.

Muresan mai spunea ca sotia sa a plecat in Kenya pentru a se ocupa de formalitati.

MAE comunica, duminica, ca sambata Ambasada Romaniei la Nairobi/Kenya a fost informata "de catre un coleg de serviciu al unui cetatean roman ca trupul neinsufletit al acestuia ar fi fost gasit intr-un apartament din districtul Nairobi".

"Conform relatarii, cetateanul roman era angajat la o companie engleza de telecomunicatii, aflandu-se de mai multa vreme in Kenya. Acesta nu isi inregistrase insa prezenta pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatica romana. Din aceeasi sursa rezulta ca, dupa sosirea politiei, corpul neinsufletit ar fi fost preluat de o firma de pompe funebre in vederea efectuarii necropsiei si eliberarii certificatelor medicale constatatoare, urmand ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurari competente sa deschida un dosar in acest caz", se spunea in raspunsul MAE.

Ambasada Romaniei face "toate demersurile necesare pentru obtinerea de la autoritatile locale, in cel mai scurt timp posibil, a informatiilor oficiale privind decesul cetateanului roman".

"De asemenea, Ambasada se afla in legatura atat cu reprezentantii companiei angajatoare, cu firma de pompe funebre, precum si cu persoana de contact din partea familiei din tara, in vederea oferirii de asistenta consulara pentru emiterea tuturor documentelor necesare si a facilitarii transportului in tara a trupului neinsufletit al persoanei decedate", se mai preciza in comunicarea MAE.

Ioan Avram Muresan se afla in Penitenciarul Gherla dupa ce a fost condamnat, in luna mai, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Muresan eliberare inchisoare, #Muresan deces Kenya, #Muresan Avram ministru agricultura , #deces
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Sa nu - i dea Dumnezeu omului, cate poate duce!