O fetita cu "rosu in gat" a murit, dupa ce a fost plimbata la trei spitale

Duminica, 20 Mai 2012, ora 23:50
7520 citiri
O fetita cu "rosu in gat" a murit, dupa ce a fost plimbata la trei spitale

O fetita de patru ani a murit, sambata, intr-un spital bucurestean, dupa ce parintii o internasera pentru "rosu in gat".

Potrivit parintilor, fetita a fost plimbata pe la trei unitati sanitare, pana sa fie internata, sambata la pranz, la spitalul Alfred Rusescu din Bucuresti.

"O simpla temperatura, rosu-n gat. Si duminica mi-a murit copilul. Copilul mort, copilul e de vina. Ce sa mai zic?! E prea tarziu", a spus Marian Serban, tatal fetei, pentru ProTv.

Fetita a intrat in stop cardiac, dupa ce a primit o perfuzie cu un medicament impotriva febrei. Medicii au resuscitat-o aproape doua ore, insa nu au putut sa o readuca la viata.

Ioana implinise 4 ani in ianuarie, parintii spun ca nu avea boli cronice si nici alergii la medicamente. In urma cu cateva zile racise si parintii au mers cu ea la medic, insa fetita a fost trimisa de la o unitate sanitara la alta, din lipsa de paturi libere sau de medici specialisti ORL.

Sambata dupa pranz, a fost internata la spitalul Alfred Rusescu, cu dureri in gat. I-a fost administrat un antibiotic pentru care medicii sustin ca au facut testul de alergii. Spre seara, temperatura a crescut la 39 si i s-a administrat un antitermic prin vena.

Medicii specialisti sustin ca sunt posibile doua scenarii pentru decesul copilului: o meningita nedepistata la timp, care a evoluat rapid si a produs sangerari masive in creier sau febra de peste 39 a produs convulsii care au durat peste o jumatate de ora si au provocat ruperea vaselor cerebrale.

Medicii de la Rusescu neaga cea de a doua varianta si sustin ca frisonul a durat doar cateva secunde.

De patru ori la consult, niciun diagnostic

Potrivit documentelor puse la dispozitie de parinti, fetita a fost dusa de patru ori la consult, fara a i se pune un diagnostic de genul viroza, faringita, otita, amigdalita. In sase zile, parintii au mers cu copilul, pe rand, la medicul de familie, la Spitalul Grigore Alexandrescu, la Matei Bals si la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului.

Anchetatorii cerceteaza acum daca fetitei i s-au facut toate testele necesare si daca intarzierea internarii a agravat boala. Cazul a fost preluat de Politia Capitalei, iar necropsia va fi facuta de Institutul Medico-Legal. In functie de cauza decesului care va fi identificata, procuratura va decide urmatorul pas in ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fetita murit spital Alfred Rusescu, #fetita murit plimbata spitale , #deces