Presa externa despre moartea Mihaelei Ursuleasa. Familia nu are bani de inmormantare

Sambata, 04 August 2012, ora 09:59
12273 citiri
Presa externa despre moartea Mihaelei Ursuleasa. Familia nu are bani de inmormantare

Moartea pianistei Mihaela Ursuleasa a intrat in atentia presei internationale, care scrie despre cauzele mortii artistei nascute la Brasov.

Ursuleasa este vazuta drept o pianista recunoscuta pentru "tehnica prodigioasa si desele interpretari idiosincrazice", de catre publicatia americana The New York Times.

Sursa citata preia site-ul artistei, Ursuleasa.com, notand ca politia din Viena a transmis ca aparenta cauza a mortii Mihaelei Ursuleasa o reprezinta ruperea unui anevrism cerebral sau "o cazatura fatala". Totodata, site-ul pianistei transmite ca aceasta a fost gasita moarta in apartamentul sau din Viena, in dimineata zilei de joi, din "cauze naturale" - o comotie cerebrala.

Autoritatile austrice au exclus ipoteza sinuciderii sau a crimei, la scurt timp dupa ce artista a fost descoperita moarta in locuinta sa, de catre impresara Andreea Butucariu.

Stirea mortii Mihaelei Ursuleasa este preluata si de BBC, care scrie despre cauzele mortii sale, dar si despre ascensiunea fulminanta a carierei artistei, despre performantele sale si despre premiile castigate de aceasta de-a lungul vietii, evocand "combinatia rara de vivacitate si maiestrie tehnica" ale pianistei.

In biografia sa online, publicata de EAS Music Management, se noteaza ca artista a fost "unul dintre cei mai remarcabili pianisti ai generatiei sale".

Vestea despre moartea Mihaelei Ursuleasa este transmisa si de agentia Associated Press, preluata de Washington Post si de Huffington Post. In plus, si The Australian si Vienna Times scriu despre moartea artistei din Romania.

Pianista va fi inmormantata cel mai probabil la cimitirul Bellu din Capitala, iar unii artisti au inaintat ideea unei chete pentru cheltuielile de inhumare a artistei, deoarece mama sa, cu care pianista locuia de mai mult de 15 ani la Viena, nu are posibilitati financiare pentru a-si ingropa fiica.

Pianista Mihaela Ursuleasa a murit in conditii suspecte, la Viena

Nascuta la Brasov, fiica a unui lautar rrom, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena pe care l-a absolvit Magna cum Laudae. Artista a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani, aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau.

La varsta de 13 ani, pianista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.

Stabilita la Viena, Mihaela Ursuleasa avea cetatenie austriaca si era mama unei fetite de cinci ani, Stefania. Ea trebuia sa sustina doua concerte la Bucuresti, cu Orchestra Nationala de Tineret, care au fost anulate din cauza starii de sanatate a artistei.

In tara, numele sau nu era foarte cunoscut, insa pe marile scene ale lumii: in Amsterdam, Viena, Zurich, la San Francisco si New York, unde a avut ocazia sa o acompanieze pe Angela Gheorghiu, prestatile sale erau extrem de apreciate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cauze moarte Mihaela Ursuleasa, #Mihaela Ursuleasa murit, #Mihaela Ursuleasa pianista, #pianista moarta Viena , #deces