Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Aberatia zilei: Ne asteapta o iarna grea? Un oficial Romgaz se ia dupa mistreti si broaste testoase

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 12:01
8809 citiri
Aberatia zilei: Ne asteapta o iarna grea? Un oficial Romgaz se ia dupa mistreti si broaste testoase
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul comercial al Romgaz ne avertizeaza ca urmeaza o iarna geroasa si asta nu pentru ca meteorologii au facut calcule si prognoze care duc la aceasta concluzie, ci pentru ca mistretii si pasarile migratoare au transmis deja semnale in acest sens.

"Noi luam in calcul comportamentul animalelor. Cand incepe migratia pasarilor? Este un reper care-ti spune ceva. Cat de adanc isi face broasca testoasa vizuina pentru iarna? Cat de grasi sunt porcii mistreti in ajunul iernii?", a declarat Vasile Ciolpan, directorul comercial al Romgaz, intr-o conferinta de presa tinuta marti, relateaza ProTV.

Directorul a precizat ca a luat in considerare aceste "repere" si a tras concluzia ca "ne pregatim de o iarna geroasa si lunga".

Pentru ca declaratiile sale au starnit rumoare, Vasile Ciolpan a venit si cu cateva explicatii suplimentare.

"Exista oameni care au preocupari in lumea animala, specifice, pe unii ii cunoastem, pe altii ii contactam, discutam, nu este definitorie, este subiectiva intr-adevar dar, daca vrei sa o iei in considerare, ai ceva in plus", a mai spus acesta.

Prezenta la conferinta de presa, Florentina Georgescu, director executiv ANM, a oferit la randul sau prognozele realizate pe baza datelor stiintifice si ne-a sfatuit sa ne facem provizii de mancare si apa, pentru ca temperaturile ar putea cobori pana la minima absoluta de minus 38 de grade Celsius.

Astfel, ANM anticipeaza ca in decembrie am putea avea un viscol, urmate de cate doua in ianuarie si februarie.

"Recomand tuturor, chiar si bucurestenilor, sa aiba totusi in casa o mica rezerva de apa de alimente, ca cine stie poate daca stam la casa, ne trezim dimineata si peste noapte a fost viscol si nu pot sa deschid foarte repede usa...", a indemnat directorul ANM.

Romania anului 2016. Directorul unei firme comerciale listate la bursa de la Londra se orienteaza dupa broaste testoase, iar directorul Administratiei Nationale de Meteorologie ne sfatuieste sa ne facem provizii de parca am trai in Siberia, nu intr-o tara europeana in care exista magazine non-stop, retea de drumuri si nenumarate firme de deszapezire care se ingrasa in fiecare an din bani publici, mai ceva ca porcii mistreti. In plus, daca nu poate iesi din casa, oricine poate pune mana pe lopata, nu?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#director Romgaz iarna porci broaste , #deszapezire