Academia Infractorilor Romani: Fosti membri spun ca au fost batuti si amenintati cu un Kalasnikov - surse

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 21:10
4883 citiri
Academia Infractorilor Romani: Fosti membri spun ca au fost batuti si amenintati cu un Kalasnikov - surse
Foto: DIICOT

Mai multi fosti membri ai gruparii Academia Infractorilor Romani (AIR) le-au declarat procurorilor DIICOT ca au fost batuti sau amenintati cu un pistol sau o pusca Kalasnikov de liderul gruparii Adrian Botez, atunci cand nu respectau regulile impuse, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Adrian Botez, zis "Tata", avea niste bocanci speciali cu varf din metal, cu care ii lovea pe membrii gruparii, potrivit marturiilor citate de surse.

Academia infractorilor romani: Jafuri in magazine de lux din Europa, reguli militare si un cod in cinci capitole

"Nimeni nu putea vorbi neintrebat ori sa puna intrebari", povesteste un martor.

El mai relateaza cum unul din membrii gruparii, Vartic, a fost lovit cu pumnii si cu picioarele de Botez, care l-a amenintat si cu pistotlul, pentru ca isi accesase contul de Facebook, lucru interzis de catre lider care le spunea mereu celor din AIR ca pot fi astfel urmariti, conectati unii de altii si prinsi.

Programul tuturor era unul de tip militar, era data scularea ca la armata, apoi timp de 15 - 20 de minute aveau inviorarea, dar nu aveau voie sa iasa afara, ci totul se executa inauntru.

Academia Infractorilor Romani: O singura spargere de 1,5 milioane de euro

"Nu aveam voie sa iesim din casa, nici macar in curte, Tata avand cheile, iar cei mai vechi fiind de paza noaptea, caci ei dormeau ziua. Pot preciza ca am vazut la Adrian zis 'Tata' un pistol cu bile despre care am aflat ulterior ca era legal detinut de catre sotia sa, dar si o arma automata, un Kalasnikov, de culoare argintie (fusese lustruit cu smirghel), pe care Adrian zis 'Tata' il folosea pentru intimidarea celor prezenti si pentru amenintari", spune un martor.

El mai arata ca, "dupa un timp de la intrarea in casa", "Tata" l-a intrebat amanunte despre familia sa si ca stia unde locuieste.

"Pregatirea nu era numai fizica, era si psihica, pentru ancheta, urma daca eram prinsi sa sustinem ca avem alte identitati (unii chiar aveau si buletine false), sa nu vorbim cu politia, sa nu tradam colegii", au mai spus martorii la audieri, potrivit surselor citate.

Cum actiona Academia Infractorilor Romani: Deghizati in femei, cu arme de jucarie si precizie elvetiana

Procurorii DIICOT au retinut, vineri, 14 persoane, in dosarul cunoscut sub numele de "Academia infractorilor romani", ei dispunand ca alti trei membri ai gruparii sa fie cercetati sub control judiciar.

Potrivit unor surse din cadrul structurii, s-a pus in miscare actiunea penala si fata de liderul gruparii, interlopul Adrian Botez, zis "Tata", el fiind incarcerat in prezent, ca urmare a faptului ca a fost condamnat la zece ani de inchisoare.

Cele 14 persoane retinute si liderul gruparii urmeaza sa fie prezentati instantei su propunere de arestare preventiva, la Tribunalul Bucuresti.

Ancheta DIICOT in dosarul hotilor din magazine de lux a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale institutiei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Academia Infractorilor Romani, #hoti romani bijuterii , #DIICOT