46 de tablouri furate din Spania au fost gasite la o grupare de tip mafiot din Brasov

Joi, 20 Aprilie 2017, ora 15:44
4386 citiri
46 de tablouri furate din Spania au fost gasite la o grupare de tip mafiot din Brasov
Foto: Pexels/Richi choraria

46 de picturi furate cel mai probabil din Spania, patru bucati de fildes si 1,5 kilograme de canabis au fost recuperate de procurorii DIICOT si politistii antidrog de la membrii unei grupari de tip mafiot din Brasov.

Liderul acestei grupari, Alen Daniel Moisin, a fost prins la Madrid si va fi adus joi in Romania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, in septembrie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca un grup infractional organizat coordonat de Alen Moisin obtinea mari sume de bani din comercializarea de droguri si ca detinea mai multe opere de arta, sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Alen Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brasovean si s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a actionat in derularea unor activitati infractionale (tulburarea linistii publice, proxenetism, furt calificat, infractiuni informatice, infractiuni contra persoanelor, santaj, camatarie, trafic de droguri).

Din cercetari a rezultat ca Moisin a constituit o structura piramidala de tip mafiot, care se ocupa cu aducerea in tara si comercializarea de droguri. Pe palierul doi al acestei structuri, Alen Moisin l-a plasat pe finul si omul sau de incredere, Valeriu Adrian Maftei, acesta fiind sprijinit activ de prietena sa, Diana Giosu.

Valeriu Maftei a avut rolul de coordonator al vanzarilor de droguri procurate de Alen Moisin si de colector al sumelor provenite din astfel de activitati. De asemenea, Maftei s-a implicat personal in activitati de vanzare a unor cantitati insemnate de droguri si a detinut, in anumite locatii, obiecte de arta, pentru care cauta cumparatori.

Din grupare faceau parte si Catalin Florin Pavel, Alexandru Andrei Kiss, Razvan Ionut Pintiliasa, Alex Costica Ganea, zis "Alex tiganul" si Mihai Pavel, zis "Clei". Inculpatii erau fidelizati liderilor retelei fie prin diverse recompense financiare, fie prin "corectii" fizice sau psihice aplicate de catre membrii ierarhic-superiori.

Pe 10 si 11 februarie 2017, Alen Moisin a trecut fraudulos granita Romaniei, spre Ungaria, prin "zona verde", unde si-a procurat un set de documente falsificate.

Alen Moisin a fost localizat si prins in Madrid la data de 18 februarie 2017. Acesta va fi predat joi autoritatilor romane in baza unui mandat european de arestare emis de catre Curtea de Apel Brasov.

Procurorii DIICOT - Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 11 persoane, 3 fiind cercetate in stare de arest preventiv si alte 8 sub control judiciar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tablouri furate Spania Brasov, #tablouri furate Spania, #talouri furate gasite Brasov , #DIICOT
Comentarii
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5
Tot nu inteleg de ce sunt lasati sa faca atatea crime