Cum isi folosea liderul lumii interlope din Timisoara informatorii din Politie: Te-am rugat sa verifici ceva!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 08:36
28413 citiri
Cum isi folosea liderul lumii interlope din Timisoara informatorii din Politie: Te-am rugat sa verifici ceva!
Foto: Boncu Luci

Detalii spectaculoase ies la iveala in dosarul in care liderul lumii interlope din Timisoara, Lucian Boncu, a fost arestat preventiv pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic de cocaina.

Relatiile din Politia Timisoarei si cateva reguli stricte in ce priveste traficul de droguri l-au transformat pe Boncu in personajul care ajunsese sa controleze piata cocainei din oras, sustin procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Lucian Boncu a fost monitorizat ambiental timp de mai multe luni de anchetatori. Interlopul era prudent, dar procurorii DIICOT au montat o camera intr-un loc unde se intalnea cu principalii sai locotenenti.

Mai multe detalii despre acest caz - Cum a fost prins liderul lumii interlope din Timisoara: In resturile aruncate la gunoi au fost gasite urme de cocaina

Astfel, anchetatorii au observat ca Boncu si-a apropiat in timp diferite cadre de politie din IPJ Timis, "rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infractionala, prin oferirea de informatii legate de eventualele anchete care il vizeaza sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale Politiei."

"Astfel, un exemplu in acest sens l-a reprezentat inculpatul Ilin Dragan, agent de politie, cu care inculpatul Boncu Lucian Adrian a avut diferite intalniri," explica DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Citeste ce acuzatii aduc procurorii DIICOT in acest caz - "Congres" al interlopilor din Romania pentru a discuta despre protectia unui investitor strategic pe piata jocurilor de noroc

Laude la adresa politistului

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca in discutiile pe care Boncu le avea cu unul dintre locotenenti sai, Alin Huc, interlopul il lauda pe Ilin Dragan, ca are incredere in el si ca l-a verificat atent.

Lucian Boncu: Ba, militeanul ii ok... militeanul ii ok...

Alin Huc: Si zic sincer de Ilin asta, mi frica...

Lucian Boncu: Ii mega verificat! Am pus la masa, a tras, nu e politist ca si gabor, nu e voie, oricat de gabor ai fi si de...Alin (neinteligibil) ... o facut combinatii la Arad si dupa aia (neinteligibil)...ce sa faca omul.

"Lui ii plac bagabonzii, stii?"

Un alt caz similar, in iulie 2019, cand pe fondul arestarii unui tovaras implicat in traficul cu droguri, Dumitru Milorad Mladenovici, zis Bosanat, Lucian Boncu contacteaza un politist.

El ii cere acestuia sa verifice o masina, pe care o vazuse in proximitatea locuintei sale si i se paruse suspecta, temandu-se sa nu fie supravegheat.

Lucian Boncu: Ba, da' te-am rugat sa verifici ceva, nu te-ai uitat? Nu, ma, daca-i de la patriarhie, poate-i masina de la patriarhie, stii ce zic...

Politist: Da, da, da, da, da...

Lucian Boncu: Aia zic, era in fata blocului, hai, hai te rog. Numai atata zi-mi, da sau nu. Atat nimic rest, socotim cand vedem... (neinteligibil)

Dupa incheierea conversatiei, Boncu le spune celor prezenti in locul monitorizat de DIICOT cine era persoana cu care a purtat discutia anterior la telefon.

Lucian Boncu: Asta ii gaboru, asta-i gaboru asa arata...

Prieten: Tanar!

Lucian Boncu: Tanar din-asta, dar fraierul ii ceva sefut, ii pe la..., o fost...(neinteligibil) ba vezi ca am un (neinteligibil) in fata blocului, verific-o! Vezi daca-i de la voi, stii? Pai ce sa-i zic daca-i de la politie?...(neinteligibil) uite ce poze imi trimite el, lui ii plac bagabonzii, stii?

Fin cunoscator al Codului Penal

Lucian Boncu ar fi fost in cunostinta de cauza, ca risca ani grei de inchisoare daca era prins cu droguri. Acest lucru reiese chiar dintr-o discutie cu politistul Ilin Dragan.

"Hai sa iti zic ceva: oferirea spre consum ii trafic, eu daca iti dau tie sa tragi ii trafic," spunea interlopul.

Acesta isi continua prezentarea in fata politistului, dand dovada ca este un fin cunoscator al Codului Penal. Prezentarea era facuta cu scopul de a arata ca in astfel de "afaceri" trebuie sa lucrezi doar cu oameni de incredere.

"Tot timpul ei trag la (neintelgibil) acasa, el: trage la mine acasa. Nu stiu unde, ii o lege mi-o explicat asta... (neintelgibil) punerea casei in vederea consumului ii infractiune, el declara... (neinteligibil) ce p...la mea, nu poti sa ai increderea, nu poti... (neintelgibil) nu se face cu oricine. Nu se face cu toti papagalii..."

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#DIICOT droguri, #diicot cocaina, #Lucian Bolcu interlopi , #DIICOT