Procurorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a sunat la 112. Gheorghe Dinca, cercetat pentru omor calificat

Duminica, 28 Iulie 2019, ora 21:37
12116 citiri
Procurorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a sunat la 112. Gheorghe Dinca, cercetat pentru omor calificat
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au extins cercetarile in cazul lui Dinca Georghe pentru omor calificat, a anuntat DIICOT duminica seara. Totodata, anchetatorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a fost prinsa de Dinca sunand la 112.

"S-a decis extinderea actiunii penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, constand in aceea ca, la data de 25 iulie 2019, in jurul orelor 12:00, Gheorghe Dinca a ucis-o pe minora in varsta de 15 ani, pe care anterior o rapise, o sechestrase la domiciliul sau si o violase.

In cauza exista elemente constitutive ale traficului de minori: recrutarea, transportarea si adapostirea minorului, profitand de vulnerabilitatea minorului, in scopul exploatarii sale sexuale", a declarat Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al DIICOT, duminica seara.

Hosu a precizat ca au fost identificate mai multe oase si dinti umani intr-un butoi metalic, la domiciliul lui Dinca.

"In cenusa dintr-un butoi metalic au fost identificate oase calcinate, dinti de natura umana. Alaturi de aceste fragmente, au fost gasite trei inele, un lantisor, alte doua fragmente de lantisoare, o bucata metalica de forma dreptunghiulara si o bucata similara unei monturi de inel, care prezentau urme de ardere.

In masina (lui Gheorghe Dinca - n.red.) a fost gasit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei ca apartinand fiicei sale", a mai transmis procurorul sef adjunct al DIICOT.

Totodata, Giorgiana Hosu a mai spus ca inculpatul a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra, in jurul orei 12:00, exact dupa ce tanara a efectuat cele trei apeluri la 112.

"Din expertiza juridica partiala reiese ca la locul faptei au fost identificate profilul genetic al victimei si al inculpatului. Inculpatul a recunoscut ca a ucis victima, la data de 25 iulie 2019, in jurul orei 12:00, la domiciliul sau si ulterior i-a incinerat corpul.

A agresat-o cand a surprins-o cu telefonul in mana. Exista indicii ca a procedat la fel si in cazul celei de-a doua victime si urmeaza sa dea detalii (Gheorghe Dinca - n.red.) la audieri, care au fost reluate la ora 20:00. In acest moemnt nu sunt informatii si despre alte victime", a adaugat procurorul.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dinca, si-a recunoscut ambele crime, atat in cazul Alexandrei, cat si al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al barbatului duminica.

Luiza Melencu (18 ani) a disparut in luna aprilie 2019, dupa ce a luat o masina de ocazie. In acelasi mod a disparut Alexandra Macesanu (15 ani) . Suspectul a fost identificat abia vineri, dupa ce Alexandra a sunat joi de 3 ori la 112 pentru a-si anunta rapirea.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#omor calificat Gheorghe Dinca, #caz Caracal omor calificat, #DIICOT caz Caracal , #DIICOT