Crimele de la Caracal: Audierea afaceristului Codita a fost din nou amanata. "Am informatii potrivit carora politia ar sprijini clanurile de interlopi"

Vineri, 16 August 2019, ora 13:20
7452 citiri
Crimele de la Caracal: Audierea afaceristului Codita a fost din nou amanata. "Am informatii potrivit carora politia ar sprijini clanurile de interlopi"
Foto: Politia Romana/ Mediafax/ Hepta

Omul de afaceri Remus Radoi, zis Codita, cel la care au apelat initial anchetatorii, dar i-a trimis pe piste gresite, la rivalii din clanul interlop Oaca, s-a prezentat, vineri, la sediul Politiei Caracal, insa audierea a fost din nou amanata, deoarece procurorul care urma sa discute cu el nu se afla in institutie.

Afaceristul spune ca a adus documente pentru a-si sustine acuzatiile si ca detine informatii potrivit carora politistii ar sprijini interlopii din zona, subliniind ca membrii clanurilor ar fi fost chiar informati de anchetatori cu privire la informatiile din dosare sau cu privire la descinderi, relateaza Mediafax.

"Am fost informat ca domnul procuror nu a ajuns inca si ca ar putea ajunge in jur de ora 14. Din pacate, trebuie sa plec, la 14-15 ar trebui sa fim in Bucuresti, avem afaceri, nu suntem bugetari.

Probabil o sa se reprogameze. Am venit la ora convenita cu dansii. Am fost contactat in dimineata zilei de astazi si mi s-a spus ca in jur de ora 11.00 o sa fie. M-am prezentat, iata ca s-a amanat din nou. Aveam (documente, n.r.) insa urmeaza sa vedem ce vor dansii sa discutam, eu eram pregatit cu toata paleta",a declarat Remus Radoi, la iesire din sediul Politiei Caracal.

Potrivit acestuia, are mult mai multe mesaje cu politistii: "Mesajele sunt mult mai multe fata de cele pe care le-am aratat la presa. Se refera la multe alte situatii in care noi am sprijinit organele de ancheta. Am pastrat si inregistrarile cu victimele care au dat declaratii la DIICOT, pentru ca aveam o suspiciune, lucruri nu se legau".

Acuzatiile afaceristului

La sosire la sediul politiei, Remus Radoi a declarat ca detine informatii potrivit carora politistii ar sprijini interlopii din zona, subliniind ca membrii clanurilor ar fi fost chiar informati de anchetatori cu privire la informatiile din dosare sau cu privire la descinderi.

"Am fost anuntat ca voi fi audiat astazi. Eu o sa fiu destul de deschis si o sa le dau toate explicatiile necesare," spune Codita.

El crede ca fostul sef al IPJ Olt, comisarul -sef Nicolae Alexe, i-a cerut lui date deoarece firma sa i-a furnizat intotdeauna informatii corecte: "Consider lipsit de profesionalism daca a apelat doar la noi si nu a folosit si alte surse de informatii interne."

Afaceristul a sustinut in continuare ca unii interlopi locali ar fi fost protejati de politisti.

"In doua dati, unul din sefii Politiei Caracal i-a sunat pe unul din sefii gruparii si i-a spus ce informatii le dadeam," acuza afaceristul.

El a spus ca date similare, privind relatii apropiate dintre politisti si interlopi si despre scurgeri de infomatii din anchete, le-ar fi aflat si de la un procuror din cadrul DIICOT.

Codita a continuat acuzatiile la adresa lui Nicolae Mirea,fostul sef al Politiei Caracal, demis in urma mediatizarii scandalului Crimelor de la Caracal.

"Intr-o alta situatie, un domn de la DIICOT a fost sunat de membrul unui clan si i-a confirmat ca intr-adevar au un dosar in lucru la DIICOT, lucru care va dati seama trebuia sa fie strict secret si nu trebuia sa fie stiut. La fel, domnul procuror Calina Ionut ne-a facut o confesiune cu privire la faptul ca Dumitru Dumitru, seful DIICOT, ar fi stat de vorba cu domnul Mirea Nicolae (fost sef Politia Caracal, n.r.) inainte de descinderi spunandu-i despre dosar - este afirmatia dansului.

In acelasi sens am asistat la o discutie, de fapt unul din politisti mi-a reprodus cum inainte de o descindere la un infractor acasa, domnul Mirea Nicolae il instiintase pe acel infractor ca urmeaza sa aiba loc perchezitia", a spus Radoi.

Este pentru a doua oara cand anchetatorii amana audierea acestuia. Audierea lui Codita fusese programata pentru marti, la sediul Politiei Caracal, dar a fost reprogramata. Anchetatorii i-au comunicat barbatului ca vor reveni cu o data cand va fi intrebat despre modul in care a ajutat politistii cand a disparut Alexandra Macesanu.

Incep sapaturile

Politistii si procurorii au revenit vineri la domiciliul lui Gheorghe Dinca din Caracal si incep primele sapaturi in jurul gropilor betonate. Asta dupa ce aparatul de scanat performant, pus la dispozitie de Inspectoratul de Stat in Constructii, a depistat, in prima faza, cateva anomalii la nivelul solului, care pot fi diferite obiecte ingropate.

Anchetatorii au adus inca de ieri un buldoexcavator pentru nivelarea pamantului din curtea casei lui Gheorghe Dinca, astfel incat sa poata fi scanat mai bine cu geoscanner-ul. Ei au insemnat cu steguletele, pe sol, aceste anomalii.

De asemenea, la fata locului a fost adusa si o vidanja.

Rezultatele analizei ADN, publice?

Tot astazi ar putea fi facute publice rezultatele preliminare ale analizei ADN in urma prelevarii de probe din resturile osoase gasite intr-o liziera din vecinatatea proprietatii lui Dinca.

Amintim ca oasele au fost descoperite intr-o padure amplasata pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal, iar Gheorghe Dinca a sustinut ca apartin Luizei Melencu, fata disparuta in aprilie.

Rezultatele antropologice au indicat deja ca ar fi vorba de ramasitele unei fete cu varsta intre 15-19 ani.

Mandat, prelungit

Magistratii Tribunalului Olt au decis, miercuri, sa prelungeasca, la cererea procurorilor, mandatul de arestare preventiva pe numele lui Gheorghe Dinca cu inca 30 de zile, pana in 24 septembrie.

Barbatul este acuzat oficial de trafic de minori, viol si omor calificat.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#crimele Caracal, #crimele caracal Dinca, #martori crimele caracal, #sapaturi gropi , #DIICOT
Comentarii