DIICOT: Un asistent social din Brasov lua spaga ca sa urgenteze adoptiile

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 12:34
2808 citiri
DIICOT: Un asistent social din Brasov lua spaga ca sa urgenteze adoptiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Un asistent social din Brasov a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat ca a primit bani de la mai multe familii carora le-a promis urgentarea dosarelor de adoptie.

Procurorii DIICOT Brasov au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a lui Simandan Lucica-Adriana, asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, pentru luare de mita si trafic de influenta.

"Incepand cu anul 2012, inculpata, in calitate de asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adoptie, a pretins si primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, in scopul preluarii cererilor de adoptie", arata DIICOT.

Procurorii precizeaza ca femaia avea influenta asupra modalitatii de obtinere a atestatului de potential adoptator ori asupra modalitatii de selectie din cadrul listei cu adoptatorii, si le promitea celor care plateau urgentarea procedurilor.

De asemenea, femeia a primit bani si alte foloase sub pretextul ca are influenta asupra altor functionari cu atributii in procesul de adoptie, in scopul urgentarii procedurilor specifice.

"Astfel, inculpata a determinat-o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna - Serviciul Adoptii, sa falsifice un raport de evaluare a capacitatii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestand date necorespunzatoare adevarului, respectiv, mentionarea faptului ca familia locuia in fapt in Sfantu Gheorghe, intr-un apartament care indeplinea conditiile necesare pentru a creste un copil precum si mentionarea faptului ca pentru evaluare au fost prezente rudele familiei", mai arata DIICOT.

Tribunalul Brasov a dispus fata de Simandan Lucica-Adriana masura preventiva a controlului judiciar, iar cercetarile continua, cauza fiind instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#asistent social spaga adoptii Brasov , #DIICOT